Ιρανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στη Δαμασκό

Eν όψει της επίθεσης κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Χαλέπι.

Ιρανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στη Δαμασκό
Ιρανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία έφθασε σήμερα στην Δαμασκό στο πλαίσιο των προετοιμασιών της κοινής στρατιωτικής επιχείρησης κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στη βορειο-δυτική Συρία.

Επικεφαλής της ομάδας των ιρανών βουλευτών είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής Αλαεντίν Μπορουζερντί, ο οποίος δήλωσε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Δαμασκού ότι "ο υπό την Αμερική διεθνής συνασπισμός απέτυχε στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η συνεργασία ανάμεσα στη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και τη Ρωσία είναι θετική και επιτυχής".

Σύμφωνα με το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB, η ιρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του επίλεκτου ιρανικού σώματος των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο υποστράτηγος Φαρσχάντ Χασουνιζαντέχ και ο ταξίαρχος Χαμίντ Μοχταρμπάντ, αξιωματικοί του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος τη Δευτέρα, μετέδωσε το Tasnim χωρίς να διευκρινίζει ποιο ήταν το μέτωπο των συγκρούσεων.

Η Τεχεράνη έχει αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στη Συρία τις τελευταίες ημέρες για να υποστηρίξει σχεδιαζόμενη χερσαία επίθεση του συριακού κυβερνητικού στρατού κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Χαλέπι. Η επίθεση υποστηρίζεται επίσης και από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο τοπικών στρατιωτικών διοικητών.

Ένας ακόμη διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, ο Χοσεΐν Χαμεντανί, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Χαλεπίου.

Το Ιράν είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος της Δαμασκού στην περιοχή και έχει χορηγήσει οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο συριακό καθεστώς από την έναρξη της πενταετούς σύρραξης.

Με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, ο συριακός στρατός θα προσπαθήσει να απωθήσει τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους από περιοχές της δυτικής Συρίας που είναι κρίσιμες για την επιβίωση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν δήλωσε χθες ότι η Τεχεράνη συνεργάζεται με τη Ρωσία για την κατάρτιση ειρηνευτικού σχεδίου για τη Συρία και προανήγγειλε την επίσκεψη του σύρου υφυπουργού Εξωτερικών την επόμενη εβδομάδα στην ιρανική πρωτεύουσα για συνομιλίες για το σχέδιο αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v