Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τoν Παζολίνι

Διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο της Ρώμης «Tor Vergata».

  • Real.gr
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τoν Παζολίνι
Την εξαιρετικά πολυσχιδή προσωπικότητα του Ιταλού διανοούμενου της αριστεράς, σκηνοθέτη, σεναριογράφου, ηθοποιού, ποιητή Πιερ Πάολο Παζολίνι επιχειρεί να προσεγγίσει το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη προς τιμή του (με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων απ τη δολοφονία του) το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο της Ρώμης «Tor Vergata».

Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο: «Η Σφίγγα στην Άβυσσο, Π. Π. Παζολίνι 40 Χρόνια από το θάνατό του. Νέες Προοπτικές και Κριτικές Αποτιμήσεις του έργου του» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

«Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αμιγώς ποιητικό τίτλο που συμπυκνώνει το έργο, το λόγο και την σύντομη αλλά καθοριστική παρουσία και προσφορά του Παζολίνι. Μιλούσε συνήθως με χρησμούς (Σφίγγα) και καταδύθηκε ζώντας, σκεπτόμενος, γράφοντας, κινηματογραφώντας και τελικά πεθαίνοντας στην Άβυσσο...».
 
Αυτό λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Αν. Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Λογοτεχνίας, Κωνσταντίνα Ευαγγέλου,υπεύθυνη της επιστημονικής διοργάνωσης στο ΑΠΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v