ΠΑΣΟΚ: Να αποσυρθεί άμεσα η αύξηση ΦΠΑ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Για «αναλγησία και παντελή έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας από την κυβέρνηση» κάνει λόγο η Χαριλάου Τρικούπη.

ΠΑΣΟΚ: Να αποσυρθεί άμεσα η αύξηση ΦΠΑ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
Για «αναλγησία και παντελή έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας από την κυβέρνηση με την αύξηση του ΦΠΑ στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων» κάνει λόγο η Χαριλάου Τρικούπη.

Σε ανακοίνωσή της, η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ανέφερε:

«Με το “καλημέρα” η “αριστερή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι θέλει να δώσει τη χαριστική βολή στους ηλικιωμένους. Τις βίαιες περικοπές των συντάξεων ακολουθεί η εντελώς απρόσμενη αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Τέτοια “σκληρή” διαπραγμάτευση έκανε!».

«Δεν φαίνεται όμως», συνεχίζει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, «να συγκινείται κανείς στην Κυβέρνηση που πλέον οι πιο αδύναμοι ηλικιωμένοι θα αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα διαβίωσής τους στις μονάδες αυτές».

Σύμφωνα με την ίδια, «η εύκολη ρητορεία για την εύρεση ισοδυνάμων πήγε περίπατο. Τώρα έμεινε μόνο το σκληρό, ανάλγητο πρόσωπο, μιας κυβέρνησης που αντί της διαπραγμάτευσης επέλεξε την άνευ όρων παράδοση».

«Το μήνυμά μας είναι σαφές, και το διατυπώσαμε με συνέπεια, προεκλογικά και μετεκλογικά: Η αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση!», αναφέρει η πρώην υπουργός, καταλήγοντας:

«Θα δώσουμε τον αγώνα για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για όλους τους ηλικιωμένους. Η αύξηση του ΦΠΑ για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων πρέπει να αποσυρθεί άμεσα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v