Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος στις απευθείας πτήσεις μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας

Οι απευθείας πτήσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα σταματήσουν την Κυριακή, καθώς θα τεθούν σε ισχύ οι νέες κυρώσεις του Κιέβου.

  • Real.gr
Τέλος στις απευθείας πτήσεις μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας
Οι απευθείας πτήσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα σταματήσουν την Κυριακή, καθώς θα τεθούν σε ισχύ οι νέες κυρώσεις του Κιέβου.

Η Μόσχα αποκάλεσε «τρέλα» την απαγόρευση του Κιέβου για ρωσικές αεροπορικές εταιρείες και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα πράξει αντίστοιχα.

Η Ουκρανία αναφέρει ότι οι πτήσεις θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, καθώς απέτυχαν οι συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης.

Υπολογίζεται ότι το μέτρο θα επηρεάσει περίπου 70.000 επιβάτες τον μήνα, οι οποίοι υποχρεώνονται να ταξιδεύουν αεροπορικά από την Ρωσία στην Ουκρανία με ενδιάμεσο σταθμό μία τρίτη χώρα ή να χρησιμοποιούν το τρένο.

Οι κυρώσεις έχουν ως στόχο να τιμωρήσουν Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας και την υποστήριξη των ενόπλων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.

Το γεγονός ότι έχουν εισαχθεί τώρα, όταν η κατάπαυση του πυρός τελικά κρατάει στο έδαφος, δείχνει πόσο άσχημες παραμένουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι με αυτή την κίνηση πυροβολεί τα πόδια της και επισήμανε ότι οι περισσότεροι επιβάτες είναι Ουκρανοί που ταξιδεύουν για να εργαστούν στη Ρωσία, επισκέπτονται συγγενείς ή βρίσκονται σε διαμετακόμιση.

Αλλά τα δύο τρίτα του συνόλου των επιβατών ταξιδεύουν με ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας εκτίμησε ότι η απώλεια στις πωλήσεις εισιτηρίων και για τις δύο χώρες θα διαρκέσει περίπου 110 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο