Tσίπρας: Απορρίψαμε τρεις παράλογες προτάσεις

Για απόρριψη τριών παράλογων προτάσεων, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, στην συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της «μίνι» συνόδου για το προσφυγικό.

Tσίπρας: Απορρίψαμε τρεις παράλογες προτάσεις
Για απόρριψη τριών παράλογων προτάσεων που έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της «μίνι» συνόδου για το προσφυγικό.

Οι τρεις προτάσεις που απερρίφθησαν ήταν:

• Η φιλοξενία στη χώρα μας 50.000 προσφύγων
• Να μην επιτρέπει η μία χώρα την ροή προσφύγων προς μία άλλη
• Μία νέα επιχείρηση της Frontex στα βόρεια σύνορά μας με την ΠΓΔΜ

Ο πρωθυπουργός, για μία ακόμη φορά, τόνισε το βασικό ρόλο που παίζει στην επίλυση του προβλήματος η Τουρκία και σημείωσε πως η συνεννόηση με τη γείτονα χώρα θα μειώσει σημαντικά τις ροές μεταναστών.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να κατανοήσουν ότι «το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται στο διάδρομο, αλλά στην πόρτα».

Ο πρωθυπουργός, επίσης, έκανε λόγο για περιπολίες της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά η καθεμία χώρα στα δικά της χωρικά ύδατα.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι η Κομισιόν θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να κάνει συγκεκριμένες τις υποχρεώσεις της Τουρκίας, ωστόσο δήλωσε πως η ΕΕ με αργά βήματα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση για τη λύση του προβλήματος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα πρέπει να απομονώσουμε τις φωνές που λένε να ρίξουμε το πρόβλημα στο διπλανό μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v