Στην «έδρα» Καραμανλή ο Μεϊμαράκης

Την «έδρα» της οικογένειας Καραμανλή - τις Σέρρες - επέλεξε ο Β. Μεϊμαράκης για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Βολές Μητσοτάκη σε Τζιτζικώστα, ενωτικός ο Γεωργιάδης.

  • Real.gr
Στην «έδρα» Καραμανλή ο Μεϊμαράκης
Συνεχίζει την «αθόρυβη» προεκλογική του εκστρατεία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη επέλεξε τις Σέρρες - την «έδρα» της οικογένειας Καραμανλή - για να παρακολουθήσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης μετά τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε επίσκεψη «αστραπή» στην Κατερίνη και ζήτησε από τους συνεργάτες του να μη δοθεί κανένα «επίσημο πρόγραμμα» για τις εκεί επαφές του με τοπικά στελέχη της ΝΔ. «Καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει τους αγρότες που αγωνίζονται να επιβιώσουν», ήταν το τελευταίο διαδικτυακό μήνυμα του προέδρου της ΝΔ μέσω twitter - στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κατερίνη.

Με τους «4» να έχουν συμφωνήσει επί των διαδικαστικών, η αντιπαράθεση πλέον μεταφέρεται σε προσωπικό επίπεδο με αιχμή τη φυσιογνωμία της επόμενης μέρας για τη ΝΔ.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - είχε χθες μια τυπική χειραψία με τον κ. Μεϊμαράκη στη διάρκεια της δοξολογίας στον Άγιο Δημήτριο και αμέσως μετά επισκέφθηκε την Χαλκιδική απ' όπου άφησε και πάλι αιχμές για τον πρόεδρο της ΝΔ:

«Ή θα εγκλωβιστούμε σε μία αέναη μεταβατικότητα ή θα αγκαλιάσουμε ξανά την κοινωνία, που χάσαμε. Σας καλώ να μην περιμένουμε άλλο και να τολμήσουμε. Να μην κάνουμε τη χάρη στο σύστημα Τσίπρα. Το σύστημα που θέλει τη Νέα Δημοκρατία καθηλωμένη, γιατί έτσι πιστεύει ότι κερδίζει χρόνο, γιατί έτσι νομίζει ότι θα διατηρηθεί στη θέση του για πολύ ακόμα», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, φωτογραφίζοντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος μέχρι τώρα έχει αποφύγει κάθε δημόσια προσωπική αντιπαράθεση με τον συνυποψήφιό του επιμένοντας στο να ασκεί κριτική στην κυβερνητική πολιτική και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα παρακολουθήσει τη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, αμφισβήτησε την ικανότητα του κ. Τζιτζικώστα να ηγηθεί της ΝΔ προσπαθώντας όμως για μια ακόμη φορά να εστιάσει στις προτάσεις του για την επόμενη μέρα της παράταξης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «το πρόβλημα με την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα είναι ότι δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής μέχρι το 2019 και έτσι θα οδηγήσει το κόμμα σε διαρχία...».

Παράλληλα υποστήριξε πως μέχρι σήμερα έχει «παρουσιάσει το πιο συγκροτημένο και σοβαρό πρόγραμμα για το μέλλον της ΝΔ», ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ανεβάζοντας ένα post με τον τίτλο: Οι Έλληνες δουλεύουν πιο σκληρά από ότι δουλεύει ο Τσίπρας για αυτούς.

Στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης - στη Λεωφόρο Αγίου Δημητρίου - έστησε το προεκλογικό του κέντρο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος την Τετάρτη θα γιορτάσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Σάμο.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας σε στελέχη της ΝΔ και υποστηρικτές του, εμφανίστηκε ενωτικός αποφεύγοντας την οποιαδήποτε αιχμή. Επέμεινε στη γραμμή της «ιδεολογικής μάχης με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του».

«Για να μπορέσουμε να κερδίσουμε την αριστερά και να φτιάξουμε την Ελλάδα όπως την ονειρευόμαστε χρειάζεται να γίνουμε ομάδα. Ομάδα που ο ένας θα σκίζεται για τον άλλον, αυτό είναι που λείπει από τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v