Βρετανία: Δεύτερη σύλληψη για την κυβερνοεπίθεση στην Talk Talk

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε και δεύτερο έφηβο.

Βρετανία: Δεύτερη σύλληψη για την κυβερνοεπίθεση στην Talk Talk
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε και δεύτερο έφηβο σε σχέση με την κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον της βρετανικής εταιρείας παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών Talk Talk την περασμένη εβδομάδα.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο 16χρονος συνελήφθη χθες Πέμπτη σε διεύθυνση του δυτικού Λονδίνου και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Την Δευτέρα, η αστυνομία συνέλαβε έναν 15χρονο στη Βόρεια Ιρλανδία, ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Η επίθεση είναι μία από τις μεγαλύτερες αυτού του είδους στη Βρετανία κι ενδέχεται να έχει οδηγήσει στην κλοπή προσωπικών δεδομένων από τους πελάτες της εταιρείας, που αριθμούν περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ωστόσο, η Talk Talk ανακοίνωσε ότι δεν πιστεύει πως οι δράστες της κυβερνοεπίθεσης θα μπορέσουν να κλέψουν χρήματα από τους πελάτες της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα ότι έλαβε αίτημα για λύτρα από αγνώστους οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση.

Η εταιρεία, σε βάρος της οποίας έχουν πραγματοποιηθεί φέτος άλλες δύο παραβιάσεις δεδομένων, ανακοίνωσε επίσης πως η επίθεση δεν έπληξε τα συστήματά της και πως δεν υπήρξε παραβίαση των κωδικών πρόσβασης των πελατών της στον ιστότοπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v