Συνάντηση Θεοδωράκη με εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου»

«Αυτός ο φαύλος κύκλος της διαπλοκής πρέπει να σπάσει», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφερόμενος στα χρέη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Συνάντηση Θεοδωράκη με εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου»
«Η ελάχιστη ηθική αλλά και νομική υποχρέωση κάποιου που κλείνει μια εφημερίδα είναι να αποζημιώσει τους εργαζόμενους που τόσα χρόνια δούλευαν γι' αυτόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στους εκπροσώπους των δημοσιογράφων, των διοικητικών και των τεχνικών της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Στην συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ πήραν μέρος ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Τάσος Φωκιανίδης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων Θάνος Μάνος, Βασίλης Κυριακούλης και Ελένη Βουζουκλά, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόταν από την τέως βουλευτή του Ποταμιού δημοσιογράφο Χριστίνα Ταχιάου και τον αντιδήμαρχο του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρο Πέγκα.

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να κλείνει την επιχείρηση του, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους και να αρνείται να τους καταβάλει μισθούς και αποζημιώσεις. Πόσο μάλλον που οι ιδιοκτήτες του «Αγγελιοφόρου» έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και συνεχίζουν να έχουν επικερδείς δραστηριότητες», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι θα είναι στο πλευρό τους.

Σε ότι αφορά τα χρέη των επιχειρήσεων ΜΜΕ αναφέρθηκε στις «τριγωνικές σχέσεις μεταξύ media, πολιτικών και τραπεζών» που έχουν δημιουργήσει πολλές «ανορθολογικές καταστάσεις» και «διαπλοκή», με χρησιμοποίηση ενίοτε και των εργαζομένων ως «ασπίδα» για τα «παράλογα δάνεια» των ομίλων και πρόσθεσε: «Αυτός ο φαύλος κύκλος της διαπλοκής πρέπει να σπάσει».

Σε ότι αφορά τα περιφερειακά ΜΜΕ υποστήριξε ότι η χώρα "έχει ανάγκη από ισχυρά, ελεύθερα και ανεξάρτητα περιφερειακά ΜΜΕ» και ότι «ο νέος νόμος του κ. Παππά δεν βοηθάει δυστυχώς να υπάρξουν υγιή - αλλά και χρήσιμα για τις τοπικές κοινωνίες- περιφερειακά κανάλια».

Μάλιστα, προέτρεψε τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ να πάρει την πρωτοβουλία και να καλέσει όλα τα κόμματα για ένα διάλογο για τα περιφερειακά ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v