Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βόζεμπεργκ: Ας καθίσουν σε έναν διάλογο μαζί και οι 4 υποψήφιοι

Στο προσφυγικό, αλλά και στις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής μιλώντας στον realfm 97,8.

  • Real.gr
Βόζεμπεργκ: Ας καθίσουν σε έναν διάλογο μαζί και οι 4 υποψήφιοι
Στο προσφυγικό ζήτημα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Ελίζα Βόζεμπεργκ μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι θα πρέπει να εκδηλωθεί η πολιτική βούληση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να προχωρήσει σε πράξη σε επίπεδο συνομιλιών με την Τουρκία, που είναι η πρώτη χώρα διέλευσης γεωπολιτικά και είναι και στρατηγικός εταίρος της Ε.Ε. να γίνει αποδεκτό τα hot spots να γίνουν στα παράλια της Τουρκίας.

Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό η κα. Βόζεμπεργκ σημείωσε: «Είναι λυπηρό διότι κάναμε ολόκληρο αγώνα να περάσει έστω μία νομοθετική διάταξη, έστω με τροπολογία, είχε μία πλήρη αδιαφορία το 7μηνο το πρώτο η κυβέρνηση σε αυτό που ζητούσε δηλαδή η Ε.Ε. για την ορθή διαχείριση των κονδυλίων, την ορθή διαχείριση. Εγινε νομοθετική διάταξη, συγκροτήθηκε η επιτροπή και δεν έχει στελεχωθεί. Είναι απαράδεκτο να παίρνουμε κονδύλια και να μην μπορούμε να τα καταναλώσουμε. Και να πω και κάτι άλλο που δεν έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ π.χ. το έκανε η Ιταλία, να ζητήσει τα ήδη κονδύλια τα οποία δαπανώνται για την περίθαλψη των ανθρώπων αυτών και για την παροχή των συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης από τον προϋπολογισμό μας να μην καταγράφονται στο έλλειμμα».

Έκκληση Βόζεμπεργκ «να σταματήσουν τα εσωκομματικά χτυπήματα»

Παράλληλα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το κόμμα χρειάζεται ενότητα και ενδυνάμωση, ενώ απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν τα εσωκομματικά χτυπήματα.

«Να κάνω κι εγώ μία έκκληση να σταματήσουν τα εσωκομματικά χτυπήματα. Ο καθένας να αναδείξει τις διαφορετικότητες με τις οποίες ζητεί από τους πολίτες ότι έχει την καταλληλότητα να ηγηθεί της παράταξης και θα συμφωνήσω με όσους υποστηρίζουν ότι επιτέλους ας καθίσουν σε έναν διάλογο, υπάρχει ακόμη χρόνος, μαζί και οι τέσσερις, να εξηγήσουν τι διαφορετικό έχει ο καθένας να προτείνει ούτως ώστε να πείσουν τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες. Γιατί αν έχουμε και μία έλευση στις κάλπες ενός μικρού αριθμού αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αδικεί την εκλογή του αρχηγού που είναι μία πολύ διευρυμένη και νόμιμη δημοκρατική διαδικασία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν θα τοποθετηθεί δημόσια υπέρ κάποιου από τους υποψηφίους η κα. Βόζεμπεργκ απάντησε: «Δεν θα κάνω δημόσια δήλωση. Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό, αλλά έχω κατά καιρούς πει ότι τις εκλογές μπορεί να τις χάσαμε, γιατί πρώτο κόμμα βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τις εκλογές δεν τις έχασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ κα. ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v