Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλεί Πανούση – Ρουμπάτη

Η πρόεδρός της, Τ. Χριστοδουλόπουλου αποδέχθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης, ορίζοντας για αύριο συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ώστε να αποφασιστεί πότε θα κληθούν οι Πανούσης - Ρουμπάτης.

  • Real.gr
Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλεί Πανούση – Ρουμπάτη
Με το μείζον θέμα των καταγγελιών του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξης, κ. Πανούση θα ασχοληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην αυριανή συνεδρίασή της.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης πρότεινε πως η “επικαιρότητα επιβάλει” η Επιτροπή να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα αυτό και να κληθεί ο Γ. Πανούσης και ο διοικητής της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτης.

Με την εισήγηση αυτή συμφώνησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι πρέπει να κληθούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ανεξάρτητα της δικαστικής πορείας της υπόθεσης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το θέμα είναι πολιτικό, διότι έχει ενημερωθεί το Μαξίμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Νικολόπουλος, υποστήριξε πως πρέπει η Επιτροπή να συνεδριάσει άμεσα.

Έτσι, η πρόεδρος της Επιτροπής, Τάσια Χριστοδουλόπουλου αποδέχθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης και όρισε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να αποφασίσει πότε θα καλέσει τους Πανούση- Ρουμπάτη.

Η ίδια υποστήριξε πως για το θέμα αυτό πρέπει να γίνει μια ολοκληρωμένη συζήτηση, καθώς άπτεται των αρμοδιοτήτων του Σώματος και πως αύριο η Επιτροπή θα αποφασίσει πότε θα καλέσει τον κ. Ρουμπάτη, για να ενημερώσει τα μέλη της για τη λειτουργία της ΕΥΠ.

Βολές κυβερνητικών στελεχών κατά Πανούση

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σε ερώτηση δημογράφων κατά πόσον έχουν βάση οι καταγγελίες Πανούση, δήλωσε:

«Γράφει ένα μυθιστόρημα και έχει καταθέσει τα ονόματα στον συμβολαιογράφο».

- Οι συνομιλίες φυλακισμένων «πυρήνων» με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Για το ίδιο θέμα η αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, σημείωσε ότι η πολιτική της άποψη είναι πως αυτές οι καταγγελίες έχουν ενδιαφέρον όταν κάποιος είναι υπουργός.

Όταν έχει φύγει από υπουργός, δεν με ενδιαφέρουν οι καταγγελίες αυτές , ανέφερε η κ. Αναγνωστοπούλου, για να προσθέσει ότι είναι ζήτημα που θα ερευνήσει η δικαιοσύνη.

Για «αστυνομικές ιστορίες» έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας.

- Παρασκευόπουλος: Η πολιτεία συζητά με τους κρατούμενους, αλλά δεν εκβιάζεται

- Σε ανοιχτή σύγκρουση κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ με τον Γ. Πανούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v