Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παυλόπουλος: Η απάντηση στο έγκλημα της τρομοκρατίας δεν μπορεί να είναι ο φόβος

«Η απάντηση στους εχθρούς της ελευθερίας δεν μπορεί να είναι ο φόβος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

  • Real.gr
Παυλόπουλος: Η απάντηση στο έγκλημα της τρομοκρατίας δεν μπορεί να είναι ο φόβος
«Η απάντηση στους εχθρούς της ελευθερίας δεν μπορεί να είναι ο φόβος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντηση του με τη Διεθνή Ένωση Συνταγματολόγων, αναφερόμενος «στο στυγερό έγκλημα της τρομοκρατίας που συντελέστηκε χθες στο Παρίσι».

Η απάντηση, πρόσθεσε, πρέπει να είναι ανάλογη με εκείνα που επιβάλλει ο πολιτισμός μας. «Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να απαντάμε με την παιδεία μας και την αποφασιστικότητά μας. Η παιδεία μας, μας διδάσκει να βρίσκουμε τις αιτίες των εγκλημάτων αυτών. Και η αποφασιστικότητά μας, να μην διστάζουμε τις αιτίες αυτές να τις εξαλείψουμε».

Το ποιές είναι οι αιτίες, το ξέρουμε πρόσθεσε, . «Οι μεγάλες ανισότητες, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί. Κυρίως, όμως, οι εστίες του πολέμου, ιδίως οι εστίες του πολέμου στη Μέση Ανατολή», επισήμανε, προσθέτοντας ότι το έγκλημα αυτό δεν ήρθε ξαφνικά. Έχουμε πολλά δείγματα εδώ και καιρό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε την Ένωση να συμβάλει τα μέγιστα, ώστε να μην επαναληφθεί, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει, «να υπερασπισθούμε το Κοινωνικό Κράτος, να εξαλείψουμε τις ανισότητες και ιδίως, να συμβάλουμε όλοι ώστε να σταματήσει ο πόλεμος. Διαφορετικά είναι σίγουρο ότι θα υπονομεύσει τα θεμέλια της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας στη Δύση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v