Μπουτάρης για τον φόρο στο κρασί: Αφήνουν τους παράνομους και κάνουν «πάρτι»

Οπως είπε στον realfm 97.8 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, «με αυτή τη λογική φορολογούμε αυτούς που εύκολα φορολογούμε, τους νόμιμους».

  • Real.gr
Μπουτάρης για τον φόρο στο κρασί: Αφήνουν τους παράνομους και κάνουν «πάρτι»
Στο ζήτημα του φόρου στο κρασί αναφέρθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, «το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, όχι τόσο για το ποιος έχει τι, τα 40 λίτρα το εκατόλιτρο σαν ποσό, όσο για τη λογική ότι φορολογούμε ένα γεωργικό προϊόν που σε καμία οινοπαραγωγική χώρα δεν φορολογείται και ανοίγουμε μία πόρτα.

Πού ξέρω εγώ, αύριο αν ένας οποιοσδήποτε υπουργός σηκωθεί και πει “όχι 40, 140 λίτρα το εκατόλιτρο”. Πρέπει να φύγει από τη νοοτροπία των κυβερνώντων και των βουλευτών ότι μπορούμε να φορολογούμε τα γεωργικά προϊόντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «με αυτή τη λογική φορολογούμε αυτούς που εύκολα φορολογούμε, δηλαδή τους νόμιμους, ουσιαστικά τι κάνουν; Κάνουν πιάτσα για τους παράνομους.

Εύκολο είναι “μπαμ, ρίξε έναν φόρο στο κρασί”, και να το πληρώσουν οι νόμιμοι παραγωγοί, αφήνουν τους παράνομους και κάνουν "πάρτι", γιατί θα αυξηθεί η κατανάλωση του παράνομου προϊόντος».


ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v