«Σφυροκόπημα» στη Συρία - «Βροχή» τα ντοκουμέντα

Οι ΗΠΑ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο χερσαίας εμπλοκής στη Συρία. Μόσχα και Παρίσι συντονίζουν τις ενέργειές τους. Ντοκουμέντα από το μακελειό και την έφοδο στο Σεντ Ντενί.

  • Real.gr
«Σφυροκόπημα» στη Συρία - «Βροχή» τα ντοκουμέντα
Την στιγμή που η Ρωσία και η Γαλλία συντονίζουν τις στρατιωτικές τους ενέργειες στη Συρία και ενώ «οργιάζουν» οι φήμες ότι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις βρίσκονται ήδη στη χώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο χερσαίας εμπλοκής.

Ρωσικά και γαλλικά μαχητικά «σφυροκοπούν» καθημερινά θέσεις τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος, βάζοντας ως πρωταρχικό τους στόχο διυλιστήρια πετρελαίου, προκειμένου να πλήξουν οικονομικά το Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα, για πρώτη φορά χθες είχαν συνομιλία οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των δύο χωρών, προκειμένου να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αλλάξει τακτική στη μάχη κατά των τζιχαντιστών. «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τους κανόνες εμπλοκής μας. Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει αναφέρει πως είναι έτοιμος να κάνει περισσότερα, ακόμη και στο έδαφος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας του ανέφερε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον συνασπισμό που μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, υπό τον όρο ότι ο συνασπισμός αυτός θα σεβαστεί την πολιτική εξουσία των αρχών της Δαμασκού.

«Είμαστε έτοιμοι για μια πρακτική συνεργασία με τις χώρες του συνασπισμού και για να εργαστούμε μαζί τους προκειμένου να καθορίσουμε τους όρους οι οποίοι, ασφαλώς, θα σέβονται την εθνική κυριαρχία της Συρίας και την εξουσία της συριακής κυβέρνησης» δήλωσε.

Ντοκουμέντα από το μακελειό και την έφοδο στο Σεντ Ντενί

Στο μεταξύ, χθες είδαν το φως της δημοσιότητας δύο βίντεο από το εφιαλτικό βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 129 άνθρωποι, στις πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι.

Το πρώτο δείχνει την επίθεση που δέχθηκαν οι θαμώνες ενός εστιατορίου.



Το δεύτερο απεικονίζει τον πανικό που επικράτησε λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση σε καφετέρια.



Εξάλλου, στη δημοσιότητα δόθηκε ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγεται ο διάλογος ανάμεσα στους αστυνομικούς και την γυναίκα τζιχαντίστρια λίγα δευτερόλεπτα πριν ανατιναχτεί στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v