Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγές στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν για τις κρίσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Προσφυγές στη Δικαιοσύνη
Νέα πρυτανική αρχή απέκτησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά η απερχόμενη διοίκηση έχει αφήσει κάποιες εκκρεμότητες που -όπως φαίνεται- θα λυθούν… δια της δικαστικής οδού!

Πολλοί πανεπιστημιακοί συζητούν έντονα και κάνουν λόγο για παρεμβάσεις και μεροληπτική συμπεριφορά στη διαδικασία κρίσης υποψηφίων καθηγητών του Τμήματος Στατιστικής.

Όπως λένε για την αξιολόγηση συγκροτήθηκαν οκτώ επιτροπές, από τις οποίες οι μισές έκριναν θετικά του υποψηφίους και οι άλλες μισές αρνητικά.

Ο έλεγχος νομιμότητας και η διαβίβαση των πράξεων στον υπουργό παιδείας, έγινε όμως μόνο για όσους εκρίθησαν θετικά και όχι για όσους έτυχαν αρνητικής αξιολόγησης.

Οι φάκελοι των τελευταίων εστάλησαν μεν για επαναξιολόγηση, αλλά…εκπρόθεσμα!

Η «διαχείριση» αυτή δημιούργησε την εντύπωση ότι προωθούνται «αρεστοί» προκειμένου να καταλάβουν θέσεις καθηγητών.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη η οποία και θα αποφανθεί για πράξεις που -υποτίθεται- τη νομιμότητά τους εξασφαλίζει το αυτοδιοίκητο των Ανωτάτων πνευματικών Ιδρυμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο