Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Spiegel: Ρωσικές χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία

Το γερμανικό περιοδικό κάνει λόγο και για δύο νεκρούς Ρώσους στρατιώτες, ωστόσο τα ρωσικά ΜΜΕ δεν επιτρέπεται να μεταδώσουν την είδηση.

Spiegel: Ρωσικές χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία
Με χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις και μονάδες πυροβολικού στηρίζει η Ρωσία τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Μάλιστα, εκτός από χερσαίες ρωσικές επιχειρήσεις που γίνονται στη Συρία, το Spiegel γράφει επίσης πως υπάρχουν ήδη δύο νεκροί Ρώσοι στρατιώτες, ωστόσο, τα ρωσικά ΜΜΕ δεν επιτρέπεται να μεταδώσουν την είδηση.

Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού έρχεται μία ημέρα αφότου τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 έφτασαν στη ρωσική στρατιωτική βάση κοντά στη Λαττάκεια της Συρίας, μόλις 30 μίλια από τα σύνορα με την Τουρκία, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας από τουρκικά F-16, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, είπε πως μετά από την έγκριση του Ρώσου προέδρου, ένα εξελιγμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 Triumf αναπτύχθηκε σε θέση μάχης στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ κοντά στο λιμάνι της Λαττάκεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v