ΝΔ: Ο Τσίπρας έχει την ευθύνη για την κατάσταση στη χώρα

Με σκληρή γραμμή προσέρχεται ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. (VIDEO)

  • Real.gr
ΝΔ: Ο Τσίπρας έχει την ευθύνη για την κατάσταση στη χώρα
Με σκληρή γραμμή θα προσέλθει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να μην έχει εξουσιοδότηση να πάρει συγκεκριμένες θέσεις στα όσα προτείνει ο πρωθυπουργός, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα τον κατηγορήσει ότι φέρει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας, όπως και για τις περικοπές που ετοιμάζει στις συντάξεις.

Παράλληλα και με την σύμφωνη γνώμη των υποψηφίων με τους οποίους είναι σε ανοιχτή γραμμή, αναμένεται να αποχωρήσει από την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αν αυτό πράξουν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Άλλωστε, ο Γιάννης Πλακιωτάκης προϊδέασε για την στάση που θα ακολουθήσει τον πρωθυπουργό στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους. «Η ΝΔ θα ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο. Θα έρθω για να ακούσω», είπε χαρακτηριστικά ο μεταβατικός πρόεδρος.

Από το αποτέλεσμα της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο θα εξαρτηθεί αν θα συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, προκειμένου να καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι, αλλά και οι βουλευτές, λόγω και των εσωκομματικών εκλογών τάσσονται υπέρ της σύγκρουσης με την κυβέρνηση, καθώς δεν θεωρούν καθόλου τυχαία την χρονική στιγμή που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να συγκαλέσει το πολιτικό συμβούλιο.

Παράλληλα, κατηγορούν το Μαξίμου πως αναζητά συνενόχους για το ασφαλιστικό και υπενθυμίζουν από την Συγγρού στον Αλέξη Τσίπρα την στάση που είχε κρατήσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και για την κατηγορηματική του άρνηση απέναντι σε οποιαδήποτε πρόταση συναίνεσης του είχε προτείνει προεκλογικά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε μεταξύ άλλων. «Ο κ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή, παρά τη νωπή λαϊκή εντολή που έχει, δηλώνει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις, που έδωσε προ διμήνου στον ελληνικό λαό. Η συμμετοχή μου όμως, δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως στήριξη στα τερτίπια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα».



VIDEO-ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v