Ο Βερναρδάκης για τη δήλωση της Γεροβασίλη

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στον realfm 97,8

  • Real.gr
Ο Βερναρδάκης για τη δήλωση της Γεροβασίλη
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη διαμορφωθείσα κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών αλλά και στη δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη στο real.gr η οποία είπε ότι: «Η πλειοψηφία είναι πολύ πιθανόν να διευρυνθεί στο μέλλον».

«Ειλικρινά δεν ξέρω που αναφέρεται η κα. Γεροβασίλη. Δεν μπορώ να μιλήσω για κάποιο θέμα το οποίο δεν γνωρίζω. Από τη δική μου τη μεριά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι υπάρχει μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία είναι σταθερή, στους 153, βέβαια δεν είναι πάρα πολύ μεγάλη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στο ερώτημα αν φοβάται διαρροές πιθανόν στο ασφαλιστικό, που είναι ένα πολύ βαρύ νομοσχέδιο, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε: «Νομίζω πως όχι. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν υπάρχει ένα τέτοιο θέμα. Βεβαίως, όπως το λέτε, είναι ένα κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση αυτό είναι αλήθεια. Εγώ όμως πιστεύω ότι σε όλα τα νομοσχέδια από δω και πέρα σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες πρέπει ο διάλογος να είναι όσο γίνεται πιο ανοιχτός, πιο διαφανής και να επιζητώνται συνεργασίες ή συναινέσεις ακόμα και α λα καρτ. 

«Νομίζω ότι η Βουλή θα πρέπει να αναβαθμίσει έτσι κι αλλιώς και τον πολιτικό της διάλογο και τις πρωτοβουλίες της ώστε πράγματι για τα επόμενα πολλά χρόνια να υπάρξει ένα άλλου τύπου πολιτικό σύστημα και άλλου τύπου παρεμβάσεις με ευρύτερες συναινέσεις. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου προφανές ότι πρέπει να συμβαίνει όχι μόνο σήμερα αλλά και πάντοτε. Σήμερα που δεν έχουμε να διαχειριστούμε μόνο ένα νόμο, αλλά έχουμε να διαχειριστούμε την ελληνική κοινωνία του μέλλοντος και να θέσουμε τις βάσεις μεγάλων, διαρθρωτικών αλλαγών, που πρέπει να γίνουν αυτό το πράγμα πρέπει να αποτελεί σημείο πεδίο συζήτησης και πολλές φορές και ad hoc συναινέσεων ή πλειοψηφιών σε πάρα πολλά θέματα».

Στο ερώτημα αν θα μπορούσε ο κ. Λεβέντης και η Ένωση Κεντρώων να αποτελέσει τον τρίτο κυβερνητικό εταίρο ο κ. Βερναρδάκης απάντησε: «Δεν το ξέρω αυτό να σας πω την αλήθεια. Ο πρωθυπουργός οφείλει ναι σέβεται κάθε πολιτική δύναμη η οποία εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο και μπορεί να συμβάλει με κάποιες προτάσεις. Προφανώς, ανεξαρτήτως του ποιος λέει τι, γιατί υπάρχει ένα θέμα του τι λέει, κάθε άποψη και κάθε πρόταση θα πρέπει να εξετάζεται και υπό αυτή την έννοια μίλησε ο πρωθυπουργός. Δεν νομίζω ότι είναι της ώρας μία τέτοια συνεργασία ή μία τέτοια διεύρυνση, αλλά βεβαίως στην πολιτική κανείς δεν ξέρει πως εξελίσσονται τα πράγματα. Είναι γεγονός αυτό».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v