Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Σαλαφιστικές οργανώσεις προσηλυτίζουν νέους πρόσφυγες

Η σαλαφιστική οργάνωση «Ιατρική με Καρδιά» προσπαθεί να προσηλυτίσει πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου.

Γερμανία: Σαλαφιστικές οργανώσεις προσηλυτίζουν νέους πρόσφυγες
Η σαλαφιστική οργάνωση «Ιατρική με Καρδιά» προσπαθεί να προσηλυτίσει πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ραλφ Γέγκερ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο τοπικό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Γέγκερ αναφέρθηκε ενδεικτικά σε μια εκδρομή που οργάνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο η «Ιατρική με Καρδιά» για 150 προσφυγόπουλα και τους γονείς τους σε παιδότοπο της Κολονίας, κατά την διάρκεια της οποίας οι πρόσφυγες εξαναγκάστηκαν σε μάθημα γερμανικής γλώσσας σε εγκαταστάσεις της οργάνωσης.

Εξτρεμιστές σαλαφιστές προσπαθούν ενόψει του αυξανόμενου αριθμού προσφύγων στην Γερμανία να επωφεληθούν από την κατάσταση των ανθρώπων, δήλωσε ο κ. Γέγκερ και πρόσθεσε ότι ομάδες οι οποίες εμφανίζονται προς τα έξω ως «φιλανθρωπικές» πλησιάζουν στις προσφυγικές εγκαταστάσεις ιδιαίτερα νέους, προκειμένου να τους ωθήσουν προς μια αντιδημοκρατική θεώρηση για τον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται πως εντάσσεται και η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης, της οποίας βασικοί παράγοντες είναι πρόσωπα που ανήκουν στους κύκλους εξτρεμιστικών σαλαφιστικών οργανώσεων της περιοχής της Βόννης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v