Νεκροί 2 δράστες του μακελειού στην Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια. Η αστυνομία σκότωσε τους δύο και αναζητεί τον τρίτο δράστη.

Νεκροί 2 δράστες του μακελειού στην Καλιφόρνια

Ενας άνδρας και μία γυναίκα είναι οι μοναδικοί δράστες του νέου μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο, όπου 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ, ανακοίνωσε η αστυνομία δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

Πρόκειται για τους Σάγεντ Ρίζβαν, 28 ετών, αμερικανό πολίτη και κάτοικο της περιοχής και Τασφίν Μαλίκ, μία 27χρονη γυναίκα, άγνωστης υπηκοότητας, οι οποίοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και πιστόλια κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης στο Inland Regional Center για άτομα με ειδικές ανάγκες του Σαν Μπερναρντίνο. Και οι δύο είναι νεκροί.

Οι αρχές συνεχίζουν την αναζήτηση για τον τρίτο δράστη.





Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα των δραστών. «Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι τα βήματα με τα οποία θα κάνουμε την Αμερική μία πιο ασφαλή χώρα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

H υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως πρέπει να λάβουμε δράση στην καταπολέμηση της βίας. «Αρνούμαι να το δεχτώ ως κάτι φυσιολογικό. Πρέπει να λάβουμε άμεσα δράση για να σταματήσουμε τη βία» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v