Αρνήθηκε συμμετοχή σε φόνους η μοναδική επιζώσα ύποπτη νεοναζί

Παραδέχθηκε ότι είχε ενημερωθεί εκ των υστέρων για τους φόνους που είχαν πραγματοποιήσει άλλα μέλη τα οποία συμμετείχαν μαζί της σ' έναν παράνομο πυρήνα, αλλά αρνήθηκε ότι συμμετείχε ενεργά σ' αυτές.

Αρνήθηκε συμμετοχή σε φόνους η μοναδική επιζώσα ύποπτη νεοναζί
Η μοναδική επιζώσα από τους υπόπτους σε μια υπόθεση δολοφονιών από νεοναζί που προκάλεσαν σοκ στη Γερμανία, παραδέχθηκε σήμερα ότι είχε ενημερωθεί εκ των υστέρων για τους φόνους που είχαν πραγματοποιήσει άλλα μέλη τα οποία συμμετείχαν μαζί της σ' έναν παράνομο πυρήνα, αλλά αρνήθηκε ότι συμμετείχε ενεργά σ' αυτές.

Σπάζοντας την επί δυόμισι χρόνια σιωπή της στη δίκη που διεξάγεται στο Μόναχο, η Μπεάτε Τσέπε, ανέφερε σε δήλωσή της που αναγνώσθηκε από τον δικηγόρο της: "δεν είχα αναμιχθεί ούτε στις προετοιμασίες ούτε στην πραγματοποίηση" των δολοφονιών.

Η 40χρονη Τσέπε κατηγορείται για ανάμιξη στους φόνους οκτώ Τούρκων, ενός Έλληνα και μιας γερμανίδας αστυνομικού στο διάστημα από το 2000 έως το 2007, καθώς και για δύο βομβιστικές επιθέσεις σε περιοχές όπου ζουν μετανάστες στην Κολωνία και για 15 ληστείες τραπεζών.

Η Τσέπε αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης, αν κριθεί ένοχη. Είχε παραμείνει σιωπηλή από την ημέρα της σύλληψής της, το 2011, μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v