«Σχολή επιχειρηματικότητας»: 100 νέοι σπουδαστές, 100 επιχειρηματικά όνειρα, 100 λόγοι αισιοδοξίας για το μέλλον!

Η διεθνής ΜΚΟ Think Young και η Coca-Cola έφεραν στην Ελλάδα μία .. διαφορετική Σχολή Επιχειρηματικότητας χωρίς καθηγητές, αλλά με πολλά βραβεία και ακόμη περισσότερες ευκαιρίες.

  • Real.gr
«Σχολή επιχειρηματικότητας»: 100 νέοι σπουδαστές, 100 επιχειρηματικά όνειρα, 100 λόγοι αισιοδοξίας για το μέλλον!
Βρυξέλλες, Χονγκ Κονγκ, Μαδρίτη. Μερικοί μόνο από τους σταθμούς της … κινούμενης Σχολής Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει το διεθνές think tank Think Young, προτού η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία φτάσει στη χώρα μας με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola.

Μια σχολή αλλιώτικη από τις άλλες όχι μόνο γιατί απουσίαζαν πλήρως οι καθηγητές, αλλά γιατί τόσο η «φοίτηση», όσο και η «αποφοίτηση», συνοδεύτηκαν από ξεχωριστές εμπειρίες, σημαντικά βραβεία και μοναδικές ευκαιρίες.

Το «πρόγραμμα σπουδών» απλό και … διαφορετικό: 100 ταλαντούχοι νέοι 18-35 ετών παθιασμένοι με την επιχειρηματικότητα και χωρισμένοι σε 10 ομάδες είχαν στη διάθεσή τους 5 μέρες και στο πλευρό τους ήδη επιτυχημένους επιχειρηματίες-μέντορες από διάφορους κλάδους για να «στήσουν» ένα έξυπνο επιχειρηματικό πλάνο.



Έτσι, έπειτα από 5 μέρες, δεκάδες συζητήσεις, εκατοντάδες καφέδες, αμέτρητες ιδέες και μερικές … εποικοδομητικές διαφωνίες, κάθε ομάδα παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιό της, με την "DRYmeUP“, μια έξυπνη μονάδα παρασκευής snacks λαχανικών να αναδεικνύεται νικήτρια!

Η Coca-Cola όμως επιφύλαξε μία ακόμα έκπληξη για όλους τους συμμετέχοντες! 4 τυχεροί κληρώθηκαν να ταξιδέψουν στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσουν σεμινάριο για νεοφυείς επιχειρήσεις, στο IE Business School στη Μαδρίτη, μία από τις κορυφαίες επιχειρηματικές σχολές του κόσμου - με καθηγητές αυτή τη φορά.

Ποιος είπε ότι τα όνειρα δεν γίνονται πραγματικότητα; Χρειάζεται απλά η κατάλληλη βοήθεια και ώθηση…

*Η Σχολή Επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε μεταξύ 30 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων "Θ.Ε.Α." του ΕΒΕΑ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v