Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Άσελμπορν αναμένει σημαντικά βήματα για τη λύση του Κυπριακού το 2016

Ο Λουξεμβούργιος ΥΠΕΞ, που επισκέπτεται τη Λευκωσία, έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και είχε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του.

  • Real.gr
Ο Άσελμπορν αναμένει σημαντικά βήματα για τη λύση του Κυπριακού το 2016
Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, δήλωσε ότι εντός του 2016 αναμένει «σημαντικά βήματα» για την επίτευξη συμφωνίας λύσης του Κυπριακού.

Ο κ. Άσελμπορν, ο οποίος επισκέπτεται τη Λευκωσία, έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και είχε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του, Ιωάννη Κασουλίδη.

Ο κύριος Άσελμπορν διαβεβαίωσε ότι όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμοι να στηρίξουν τη λύση. Επίσης, τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
 
Ο κύριος Κασουλίδης δήλωσε ότι εκτιμά τη στήριξη του Λουξεμβούργου στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης. Ανέφερε ότι συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις και εξετάστηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Αύριο ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη , Μουσταφά Ακιντζί , και θα περιηγηθεί στην «νεκρή» ζώνη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v