Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: «Μαύρα μεσάνυχτα» έδωσαν τα αποτελέσματα

Στις 11,3 μονάδες η διαφορά Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη. Νεύρα και ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή. Στα «μεσαία στελέχη» η ευθύνη για τη δραματική καθυστέρηση των ανακοινώσεων. (VIDEO)

  • Real.gr
ΝΔ: «Μαύρα μεσάνυχτα» έδωσαν τα αποτελέσματα
Το «θρίλερ» των γαλάζιων αποτελεσμάτων έληξε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα με τον Γιάννη Τραγάκη να ανακοινώνει τα επίσημα ποσοστά των «4» μονομάχων. Συνολικά ψήφισαν 404.078 πολίτες με τον κ. Μεϊμαράκη να χάνει οριακά το 40% και τον κ. Μητσοτάκη να φτάνει το 28,5%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

• Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 39,8% (160.823 ψήφους)
• Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,5% (115.162 ψήφους)
• Απόστολος Τζιτζικώστας: 20,3% (82.028 ψήφους)
• Άδωνις Γεωργιάδης: 11,4% (46.065 ψήφους)


Real.gr Τραγάκης αποτέλεσμα εκλογών ΝΔ από realmedialive

Μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τον Γιάννη Τραγάκη είχε προηγηθεί ένα οργιώδες παρασκήνιο στο οποίο κυριάρχησαν τα νεύρα και οι απειλές. Τα τηλέφωνα στη Λ. Συγγρού δεν σταμάτησαν να χτυπούν από μέλη και φίλους της ΝΔ, οι οποίοι τις περισσότερες φορές με αιχμηρό τρόπο ζητούσαν εξηγήσεις για τη δραματική καθυστέρηση του κομματικού μηχανισμού που έδειξε και πάλι ότι κινείται με διαδικασίες μιας άλλης δεκαετίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr της ανακοίνωσης προηγήθηκε μια μακρά σύσκεψη στο γραφείο του Γιάννη Πλακιωτάκη στην οποία εκτός από τον Γιάννη Τραγάκη, συμμετείχαν και οι δυο εκπρόσωποι των κυρίων Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη.

Στελέχη της παράταξης περίμεναν πριν από τις έξι το απόγευμα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Στη συνέχεια, η ανακοίνωση μετατέθηκε για την ώρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών - κάτι που και πάλι δε συνέβη - με αποτέλεσμα μέχρι τις δέκα το βράδυ να έχουν κυκλοφορήσει ανεπίσημα κάποια αποτελέσματα που δεν ήταν τα τελικά.

Στα στρατόπεδα των κυρίων Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη υπήρχε έντονη νευρικότητα για την εικόνα που έδειχνε προς τα έξω η ΝΔ. Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη υπενθύμιζαν στο real.gr ότι ο ίδιος είχε προτείνει στην ΚΕΦΕ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να γινόταν τμηματικά, ανάλογα με τα στοιχεία που θα έφταναν από την κάθε εκλογική περιφέρεια - κάτι που ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό, όπως έλεγαν.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση, ήταν έκδηλη η δυσφορία για τις συνεχείς διαρροές που γίνονταν μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Μητσοτάκη έλεγαν - πριν τις ανακοινώσεις Τραγάκη - ότι τα αποτελέσματα θα έπρεπε να ανακοινωθούν το πρωί (σήμερα Τετάρτη), ωστόσο ο Γιάννης Πλακιωτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε ότι η ΝΔ δεν θα μπορούσε να περάσει ένα ακόμη 24ωρο χωρίς να ανακοινώσει τα αποτελέσματα μιας διαδικασίας που στο τεχνικό κομμάτι κύλησε άψογα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Στα «μεσαία στελέχη» οι ευθύνες

Ο κ. Τραγάκης προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και αφού μια μέρα νωρίτερα είχε μιλήσει για τα προβλήματα λόγω... φαξ, έκανε λόγο για «τεχνικά προβλήματα» υποστηρίζοντας ότι η ΚΕΦΕ έκανε επί της ουσίας τρεις διαφορετικές λειτουργίες σε συνθήκες εθνικών εκλογών: Εφορευτικών Επιτροπών, δικαστικών αντιπροσώπων και πρωτοδικείων για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.

Οι ευθύνες, ατύπως, έχουν ήδη πέσει πάνω στα «μεσαία στελέχη» που είχαν μπει στην εκλογική διαδικασία. Οι περισσότεροι που μπήκαν με εθελοντική διάθεση στη διαδικασία, δεν έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για την απολύτως τυπική επικύρωση και αποστολή των αποτελεσμάτων μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, με αποτέλεσμα η διαδικασία να καθυστερήσει σημαντικά, ιδιαίτερα από τα απομακρυσμένα εκλογικά τμήματα.

Η πρώτη επίσημη τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη για τα αποτελέσματα θα γίνει σήμερα, ενώ δηλώσεις ενδέχεται να κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v