Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναγερμός για την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος

Η Βιέννη προειδοποιεί για το ενδεχόμενο επίθεσης σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, πριν από το τέλος του 2015 (VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

  • Real.gr
Συναγερμός για την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος
Εξι εβδομάδες μετά το αιματοκύλισμα στο Παρίσι που στοίχισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους, η Ευρώπη κάνει γιορτές στη σκιά του φόβου για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Στον «μύλο» του κλίματος ανησυχίας ήρθαν να ρίξουν νερό χθες οι αρχές της Αυστρίας, προειδοποιώντας για την απειλή επίθεσης σε πρωτεύουσες της Ε.Ε. πριν από την Πρωτοχρονιά. 



Η αστυνομία της Βιέννης, σε ανακοίνωση της, ανέφερε πως φιλική ξένη υπηρεσία πληροφοριών -η οποία δεν κατονομάστηκε- έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για «αριθμό μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων», ενώ διαβίβασε ονόματα υπόπτων.

«Πριν από τα Χριστούγεννα εστάλη μια προειδοποίηση από μια φιλική υπηρεσία (πληροφοριών) σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έλεγε ότι θα μπορούσε να σημειωθεί μια επίθεση με εκρηκτικά ή με πυροβολισμούς στην περίοδο μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε πολυσύχναστους χώρους», τόνισαν οι οι αυστριακοί αξιωματούχοι.



Στην έρευνα που ακολούθησε βάσει των στοιχείων αυτών, δεν προέκυψε κάποια συγκεκριμένη απειλή για πιθανούς δράστες, ωστόσο, η αστυνομία της χώρας σημείωσε πως η ίδια η ένταση της προειδοποίησης υποδεικνύει υψηλότερο κίνδυνο από το σύνηθες.

Αποτέλεσμα ήταν η Βιέννη να αποφασίσει να λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας: Ενίσχυση της φύλαξης σε πολυσύχναστους χώρους, ιδίως σε μαζικές εκδηλώσεις και κυκλοφοριακούς κόμβους και έλεγχοι ταυτοτήτων και αντικειμένων, όπως σακιδίων, στα οποία θα μπορούσε να μεταφέρει κανείς εκρηκτικές ύλες.



Οι αυστριακές αρχές ζήτησαν την «κατανόηση» των πολιτών για την εντατικοποίηση των ελέγχων, διευκρινίζοντας, όμως, ότι δεν διαπιστώνεται ακόμη λόγος για απαγόρευση των συγκεντρώσεων...

Σήμα για ενδεχόμενη επίθεση σε πρωτεύουσες της ΕΕ τις γιορτές

Στρατιωτική ατμόσφαιρα στο γιορτινό Παρίσι

Λονδίνο: Σκηνές πανικού σε εμπορικό κέντρο

Κρίση και τρομοκρατία φοβίζουν το 55% των Γερμανών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v