Τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για το 2016

Την ανάγκη το συντομότερο δυνατό θα αφήσουμε πίσω την εφιαλτική περίοδο της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.

  • Real.gr
Τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για το 2016
Την ανάγκη το συντομότερο δυνατό θα αφήσουμε πίσω την εφιαλτική περίοδο της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και να βρούμε ξανά τον δρόμο της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της ανάπτυξης και της προόδου, πάντα εντός της Ευρωζώνης, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεικνύει τους βασικούς στόχους για το νέο έτος και μετά την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό σημειώνοντας ότι η χώρα μας «δίχως δική της ευθύνη, βρίσκεται, στη δίνη της σύγχρονης προσφυγικής τραγωδίας». Ο κ. Παυλόπουλος επισημαίνει ότι «Η Ελλάδα, παρά τα δικά της τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αντιμετωπίζει την προσφυγική τραγωδία όπως ταιριάζει στον Πολιτισμό της και την Ιστορία της. Ήτοι με πλήρη σεβασμό της αξίας του Ανθρώπου, τηρώντας επίσης στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της κατά το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο». Υπογραμμίζει ότι «τα αρμόδια Ελληνικά Σώματα φυλάσσουν αποτελεσματικώς τα σύνορά μας, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και προσθέτει ότι υπό τα δεδομένα αυτά έχουμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να επιζητούμε αφενός την αλληλεγγύη των Εταίρων μας, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον αγώνα αντιμετώπισης της προσφυγικής τραγωδίας και αφετέρου τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία και επιπλέον, έχουμε επίσης το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να διεκδικούμε από τους Εταίρους μας κοινή στάση ως προς τις υποχρεώσεις της γειτονικής Τουρκίας.


Real.gr Παυλόπουλος μήνυμα για το 2016 από realmedialive


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στέλνει παράλληλα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως Λαός και ως Έθνος, δεν υποστέλλουμε, ούτε κατά κεραία, την σημαία υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων. Συγκεκριμενοποιεί δε απευθυνόμενος προς την Τουρκία, ότι επιθυμούμε και στηρίζουμε ειλικρινώς την ευρωπαϊκή της προοπτική υπό τον απαράβατο και αυτονόητο όμως όρο ότι κι εκείνη θα σέβεται, με συνέπεια και στο ακέραιο, πάντα με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο και το σύνολο του διεθνούς δικαίου, γραπτού κι εθιμικού, τα κάθε είδους κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Αναφέρεται στο Κυπριακό λέγοντας ότι πρέπει να διαμηνυθεί στην Τουρκία -από κοινού με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν επιτρέπεται ν’ ανέχονται στρατό κατοχής σε κράτος-μέλος της- ότι το Κυπριακό είναι πρωτίστως Ευρωπαϊκό αλλά και, γενικότερα, διεθνές ζήτημα και ότι η λύση του είναι νοητή μόνο με πλήρη σεβασμό του ευρωπαϊκού θεσμικού και πολιτικού κεκτημένου και του συνόλου του διεθνούς δικαίου σχετικά με την βιωσιμότητα, την δομή και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απευθύνεται όμως και προς την ΠΓΔΜ υπογραμμίζοντας ότι -πέραν του ότι επιθυμούμε την πλήρη εξομάλυνση των κάθε είδους σχέσεών μας-, εφόσον επιδιώκει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, είναι αδιανόητο να διεκδικεί όνομα το οποίο, πέραν της χονδροειδούς παραχάραξης της ιστορίας, αποπνέει αλυτρωτισμό αφήνοντας ανοικτά π.χ. ζητήματα αλλαγής συνόρων κι επινόησης -εντελώς ανυπόστατων άλλωστε- εθνικών μειονοτήτων.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Το μήνυμα καταλήγει με έκκληση για εθνική ομοψυχία: «Για την επίτευξη των συνακόλουθων μεγάλων εθνικών μας στόχων είναι απαραίτητη κι επιβεβλημένη η αρραγής ενότητα και ομοψυχία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, βεβαίως με πλήρη σεβασμό των επιμέρους πολιτικών χαρακτηριστικών κι αντίστοιχων επιλογών καθεμιάς. Πολλώ μάλλον διότι, όπως η Ιστορία μας έχει αποδείξει, τα μεγάλα και σημαντικά τα επιτύχαμε ενωμένοι. Ενώ ο διχασμός, και δη σε κρίσιμες περιόδους, μόνον ανεπανόρθωτα δεινά κυοφόρησε για τον Τόπο και τον Λαό μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αλ.Τσίπρας: «Το 2016 που έρχεται θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης»

«Το 2016 που έρχεται θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και προσθέτει ότι είναι «η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Για το 2015 ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι ήταν η χρονιά «που ο ελληνικός λαός σήκωσε το κεφάλι ψηλά και διεκδίκησε με παρρησία το δίκιο του και το μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας που έστειλε στα πέρατα του κόσμου, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μνήμη».

Το 2015 ήταν η χρονιά , πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας που θα μείνει στην ιστορία ως το έτος του αγώνα και της αλληλεγγύης και θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.


Real.gr Αλέξης Τσίπρας μήνυμα για το 2016 από realmedialive

Σήμερα, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός το μήνυμά του που αλλάζει ο χρόνος, βρισκόμαστε στο μεταίχμιο, καθώς αφήνουμε πίσω μας μια πολυετή σκληρή περίοδο κρίσης και μπαίνουμε στην επόμενη πενταετία της αναγέννησης της πατρίδας μας. Μια πενταετία ανασυγκρότησης αλλά και μεγάλων τομών, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα. Ώστε σε πέντε χρόνια από σήμερα, που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα, όπως αξίζει στην ιστορία της και στο λαό της. Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, με βαθιά ριζωμένη την ισονομία, την αξιοκρατία, και τη κοινωνική δικαιοσύνη. Νησίδα ασφάλειας, σταθερότητας και κοινωνικής προκοπής, μέσα σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Αλλά και διαρκές λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη στο μήνυμά του ότι μπροστά μας έχουμε σίγουρα να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις. Αλλά ενωμένοι και αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε. Να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και την ανθρωπιστική κρίση. Να ξαναδώσουμε ελπίδα και φωνή σε εκείνους που δεν έχουν φωνή. Στους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους νέους. Σε εκείνους και εκείνες που χτυπήθηκαν πιο σκληρά από την κρίση».

Για την προσφυγική κρίση, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη «να αντιμετωπίσουμε όμως και την προσφυγική κρίση που χτυπά τη πόρτα μας. Να την αντιμετωπίσουμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Γιατί είναι ηθικό καθήκον και επιταγή να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους εξαιτίας του πολέμου και της καταστροφής.

Και αυτό που πρέπει όλοι και όλες μας να θυμόμαστε, είναι ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, την κρίση και τα καθημερινά μας προβλήματα, οι περισσότεροι και οι περισσότερες από εμάς ανήκουμε στους τυχερούς αυτού του κόσμου.

Και γι αυτόν ακριβώς το λόγο οφείλουμε να πρωταγωνιστήσουμε ώστε η Ευρώπη, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η πατρίδα μας, να παίξει το ρόλο που της αρμόζει.
Τόσο στον επιβεβλημένο αγώνα για την υποδοχή των προσφύγων όσο και για την ειρήνευση στις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής.
Για να αντιμετωπιστούν οι ίδιες οι αιτίες του ξεριζωμού.
Για να ηττηθεί οριστικά και αμετάκλητα ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο φόβος.
Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πάντοτε, ετούτες τις ώρες, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους, όλες και όλοι μας αναλογιζόμαστε το παρελθόν και σχεδιάζουμε το μέλλον.

Σε αυτό το σχεδιασμό, τον συλλογικό και τον ατομικό, ας αφιερώσουμε, φέτος και λίγο χρόνο για να σκεφτούμε όσες και όσους έχουν περισσότερο ανάγκη.
Όσες και όσους αντιμετωπίζουν μικρές ή μεγάλες δυσκολίες. Ίσως έτσι κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο αλλά και τη ζωή μας πιο ουσιαστική. Σας εύχομαι ξανά μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά. Ας είναι ο νέος χρόνος ένα βήμα προσωπικής και συλλογικής ολοκλήρωσης. Ένα ουσιαστικό βήμα προς έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αδελφοσύνης».

Γ. Πλακιωτάκης: Το 2016 να φέρει αλλαγή σελίδας

«Εύχομαι το 2016 να ταυτιστεί με την αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», αναφέρει στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο δύσκολο έτος που έφυγε πριν από λίγες ώρες και κατά το οποίο η χώρα «βυθίστηκε ξανά στην ύφεση, στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Γνώρισε νέα έξαρση της ανεργίας και μειώσεις εισοδημάτων. Έφτασε στην πόρτα εξόδου από το ευρώ και της εθνικής περιπέτειας. Φορτώθηκε τελικά ένα τρίτο, τριετές και επώδυνο μνημόνιο», σημειώνοντας ότι χρέος όλων εθνικό και ανθρώπινο, είναι να προτάσσουμε παντού και πάντα τα αληθινά συμφέροντα της πατρίδας μας, να μεριμνούμε για τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω μας, να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ανάταση της κοινωνίας μας».


Real.gr Γιάννης Πλακιωτάκης μήνυμα 2016 από realmedialive

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε ότι τη νέα χρονιά χρειάζεται επειγόντως πολιτικές για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, πολιτικές που συνδυάζουν την οικονομική αποτελεσματικότητα με την ανθρώπινη ευαισθησία, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, προσθέτοντας ότι η ιστορία δείχνει και πάλι το δρόμο καθώς «οι Έλληνες περάσαμε πολλές φορές δύσκολους καιρούς αλλά τα καταφέρναμε».

Στ.Θεοδωράκης: Ελπίζω το 2016 να είναι καλύτερο για όλους

«Ελπίζω το 2016 να είναι καλύτερο για όλους και κυρίως γι' αυτούς που είδαν για άλλη μια χρονιά τις ζωές τους να τσαλαπατιούνται από τους λαϊκιστές της εξουσίας» εύχεται ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Facebook.
«Ελπίζω οι μικρές άσβηστες χαρές που τροφοδοτούν πάντα τους Έλληνες να μας κρατήσουν όρθιους και να ξανακερδίσουμε το 2016 τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Δικαιοσύνη - Εργασία - Παιδεία είναι οι μεγάλοι μας στόχοι. Θα τα καταφέρουμε! Αρκεί να μη χάσουμε το κουράγιο μας» αναφέρει ο Στ.Θεοδωράκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο