Ανοιχτά όλα τα σενάρια για τους αγνοούμενους

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίζονται οι έρευνες. Έκκληση από τις δυο οικογένειες σε όποιον ξέρει να δώσει στοιχεία. Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

  • Real.gr
Ανοιχτά όλα τα σενάρια για τους αγνοούμενους
Κάθε δυνατή πιθανότητα για την τύχη των δυο αγνοούμενων από το χωριό Πεντάλοφος του Μεσολογγίου μελετά η Αστυνομία. Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς που τα ίχνη των δυο ανδρών 35 και 40 χρονών χάθηκαν, οι αρχές και οι συγγενείς τους προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο.

Πλέον, η αστυνομία δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ούτε ακόμα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας με θύματα τους δυο φίλους. Οι αρχές ανακρίνουν διάφορα άτομα, χωρίς ωστόσο να έχουν στοιχεία στη διάθεσή τους, που να στρέφουν τις έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι τελευταίες κινήσεις των δύο νεαρών, Γιάννη Κορδόση και Βασίλη Γρατσάνη, προτού εξαφανιστούν καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας σούπερ μάρκετ, στο χωριό Πεντάλοφος.

Κτηνοτρόφος ο πρώτος και εργάτης ο δεύτερος, οι δύο νέοι ήταν φίλοι εδώ και πολλά χρόνια και έκαναν στενή παρέα. Ο Βασίλης Γρατσάνης, από τα Πηγάδια Παλαιομανίνας, συναντήθηκε με τον Γιάννη Κορδόση και την παρέα τους στο χωριό Πεντάλοφος, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες διασκέδασαν σε μπαρ των χωριών Νιοχώρι και Πεντάλοφος, όπου και τους άφησε τα ξημερώματα ένας φίλος τους, ώστε να πάρουν το αυτοκίνητό τους. Για άγνωστο λόγο πέρασαν από το χωριό Λεσίνι, καλύπτοντας μια απόσταση τριών χιλιομέτρων σε 12 λεπτά. Εκεί χάθηκαν τα ίχνη τους, όπως και το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων, λίγο μετά τις 5 το πρωί.

Έρευνες στο Αιτωλικό

Χθες, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, πυροσβέστες και εθελοντές «χτένισαν» την περιοχή του Αχελώου ποταμού, αναζητώντας πιθανά στοιχεία που μπορεί να βοηθούσαν στον εντοπισμό των δύο ανδρών. Ταυτόχρονα, πυροσβέστες, αστυνομικοί και άλλοι εθελοντές ερεύνησαν και τις παραποτάμιες περιοχές, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού.

Ειδικότερα, έρευνα πραγματοποιήθηκε στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού, αλλά και στο δρόμο που συνδέει τις κοινότητες Πεντάλοφο, Λεσίνι και Κατοχή, προσπαθώντας να εντοπίσουν ίχνη των δύο εξαφανισμένων ανδρών. Μάλιστα, οι έρευνες επεκτάθηκαν και στο γειτονικό επαρχιακό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου.

Έκκληση για βοήθεια από τις οικογένειες των αγνοούμενων

Δραματική έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για την τύχη των συγγενών τους, απευθύνουν οι οικογένειες του Γιάννη Κορδόση και του Βασίλη Γρατσάνη.

Όπως λένε φίλοι και συγγενείς, οι δύο νεαροί δεν είχαν προκαλέσει ποτέ με τη συμπεριφορά τους και κάποιοι φοβούνται ότι μπορεί να βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή.

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες

Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες της Αστυνομίας και της ΕΜΑΚ θα ξεκινήσουν εκ νέου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και βοήθεια εξ ουρανού, καθώς μελετάται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί και ελικόπτερο της αστυνομίας που φέρει ειδικό θερμικό εξοπλισμό που «σαρώνει» μεγάλες περιοχές και μπορεί να αποκαλύψει κρυμμένα αντικείμενα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v