Χωρίς συνεργό ο δράστης της επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι

Ο άνδρας που σκοτώθηκε την Πέμπτη από αστυνομικούς ενώ επιχειρούσε να επιτεθεί σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι δεν είχει συνεργούς, σύμφωνα με τον Μπερνάρ Καζνέβ.

  • Real.gr
Χωρίς συνεργό ο δράστης της επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι
Ο άνδρας που σκοτώθηκε την Πέμπτη από αστυνομικούς ενώ επιχειρούσε να επιτεθεί σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι δεν είχει συνεργούς, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα Le Monde, τον τηλεοπτικό σταθμό iTELE και το ραδιόφωνο Europe 1 για την πιθανότητα να είχε συνεργούς ο δράστης, ο Καζνέβ απάντησε: "Όχι, εξ όσων γνωρίζω".

"Καλώ τους πάντες" και κυρίως τα μέσα ενημέρωσης να επιδείξουν "τη μεγαλύτερη σύνεση", πρόσθεσε, αναφερόμενος στις πληροφορίες που αφορούν τον άνδρα αυτόν. "Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα είναι ότι, χωρίς αμφιβολία ήταν τυνησιακής καταγωγής, ότι το όνομά του ήταν Τάρεκ Μπελγκάσεμ και ότι είχε μείνει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο, την Ελβετία, τη Γερμανία", εξήγησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Όσον αφορά την πληροφορία με βάση την οποία διέμενε σε ένα κέντρο για πρόσφυγες στη Γερμανία και ότι είχε ζητήσει άσυλο, είναι κάτι που δεν μπορώ να επιβεβαίωσω επειδή πολύ απλά δεν είμαι βέβαιος ότι είναι ακριβής", συνέχισε ο Καζνέβ.

Ο υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω τις πληροφορίες από τη Γερμανία, με το αιτιολογικό ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο δράστης ζούσε σε έναν ξενώνα για αιτούντες άσυλο, στη δυτική Γερμανία, ο οποίος ερευνήθηκε το Σάββατο αλλά δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι σχεδίαζε και άλλες επιθέσεις.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν ο Μπελγκάσεμ είχε όντως ζητήσει άσυλο, όμως μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το είχε κάνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v