Πόλη: Σε 3 χώρες θα ταξίδευαν κάποιοι από τους Γερμανούς τουρίστες

Ορισμένοι από τους Γερμανούς που περιλαμβάνονται στα θύματα της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες το πρωί στην Κωνσταντινούπολη επρόκειτο να επισκεφθούν τρεις χώρες.

Πόλη: Σε 3 χώρες θα ταξίδευαν κάποιοι από τους Γερμανούς τουρίστες
Ορισμένοι από τους Γερμανούς που περιλαμβάνονται στα θύματα της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες το πρωί στην Κωνσταντινούπολη επρόκειτο να επισκεφθούν τρεις χώρες, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού που είχε οργανώσει το πρακτορείο Lebenslust Touristik, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

"Σε στενή επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών, το Lebenslust δεν γνωρίζει ακόμη ποιοι από τους πελάτες του περιλαμβάνονται στους 10 νεκρούς και τους 15 τραυματίες της επίθεσης", διευκρίνισε ο Ινγκο Λέσμαν, εκπρόσωπος της εταιρείας.
 
Το γκρουπ των τουριστών που έφθασε το βράδυ της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη αριθμούσε 33 άτομα από όλη τη Γερμανία και επρόκειτο να ταξιδέψει σήμερα αεροπορικώς για το Ντουμπάι, πριν συνεχίσει τις διακοπές του στο Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Τουλάχιστον οκτώ" από τους νεκρούς είναι Γερμανοί", ανακοίνωσε χθες βράδυ η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, όπως και 11 από τους τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών. Τούρκος αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί είχε κάνει λόγο για εννέα νεκρούς Γερμανούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ένα ζευγάρι συνταξιούχων από την ανατολική πόλη Φάλκενσεε είναι μεταξύ των θυμάτων, όπως και δύο άνδρες και μια γυναίκα από το δυτικό κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο. Η εφημερίδα Berliner Zeitung αναφέρει ότι ένας Βερολινέζος συγκαταλέγεται στους νεκρούς.

"Το έδαφος σειόταν. Ήταν όντως φοβερό", διηγείται μια Γερμανίδα τουρίστρια που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης μαζί με την κόρη της, στη Bild.
 
Στην ίδια εφημερίδα, ο 59χρονος Νορβηγός Γιοστέιν Νίλσεν, που τραυματίστηκε στο γόνατο κατά την επίθεση αναφέρει: " Ανθρώπινα μέλη ήταν διάσπαρτα σε όλη την πλατεία".

Η επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Σουλταναχμέτ, στο παλιό ιπποδρόμιο, στην καρδιά του τουριστικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης. Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε και προφυλάκισε σήμερα στην Αττάλεια τρεις Ρώσους που πιστεύεται ότι είναι μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την επομένη της επίθεσης αυτοκτονίας που αποδόθηκε στους τζιχαντιστές αυτούς, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ήδη χθες, 65 άτομα, ύποπτα για συμμετοχή στο ΙΚ, συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα Άγκυρα και στις πόλεις Σμύρνη, Κίλις, 'Αδανα, Μερσίνη και Σανλίουρφα, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Οι Αρχές δεν διευκρίνισαν αν οι συλλήψεις αυτές έχουν σχέση με την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία είναι σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά τη φονικότερη επίθεση που έχει σημειωθεί στη χώρα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, η οποία σκόρπισε τον θάνατο σε 103 ανθρώπους μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v