Εξακολουθεί να «σείεται» η Κεντροαριστερά, από την εκλογή Μητσοτάκη

Συνεχίζονται οι «αναταράξεις» που προκάλεσε η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κούρσα διαδοχής της ΝΔ, στα κόμματα της Κεντροαριστεράς.

  • Real.gr
Εξακολουθεί να «σείεται» η Κεντροαριστερά, από την εκλογή Μητσοτάκη
Συνεχίζονται οι «αναταράξεις» που προκάλεσε η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κούρσα διαδοχής της ΝΔ, στα κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Στο ΠΑΣΟΚ, ήταν και πάλι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος που «χτύπησε» για δεύτερη φορά χθες, αρνούμενος ότι προέβη σε κάποιου είδους «απολογία» για τις δηλώσεις του, με τις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο στελέχη και βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να πορευτούν με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επέμεινε μάλιστα πως δεν πήρε τίποτα πίσω από όσα είχε πει, αφήνοντας παράλληλα εκτεθειμένο τον Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου που είχε δηλώσει ότι συναντήθηκαν.

Στην πραγματικότητα, η συνάντηση δεν έγινε ποτέ και ίσως να ήταν αυτή η έκθεση του κ.Κεγκέρογλου που τον ώθησε να επιτεθεί χθες στον Λεωνίδα Γρηγοράκο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συντονιστικού της ΚΟ, παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής Λακωνίας απουσίαζε.

Ο γραμματέας της ΚΟ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει τέτοια πράγματα, υποστηρίζοντας για αυτή καθεαυτή την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι και εκείνος είναι η συνέχεια της ΝΔ και ταυτίζοντάς τον τρόπο τινά με τους προηγούμενους προέδρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ.Γρηγοράκος όμως δεν έμεινε στα της απολογίας. Χαρακτήρισε «υπερβολή» την αποστροφή της Φώφης Γεννηματά ότι το ΠΑΣΟΚ το χωρίζει ‘άβυσσος’ από τη ΝΔ και υποστήριξε ότι ο κ.Μητσοτάκης αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και όλες τις δυνάμεις του Κέντρου, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες αφού η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει από την ρετρό νεοφιλελεύθερη Δεξιά», περιγράφοντας έτσι τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο βουλευτής Λακωνίας, τέλος, ζήτησε από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ένα συνέδριο επανίδρυσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Την ίδια ώρα, για «αυτόνομη πορεία» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, υποστηρίζοντας πως τα σενάρια μετώπων ή συμπόρευσης με τη ΝΔ είναι «βαθιά απολίτικα και ανιστόρητα» και εστιάζοντας στις ‘ριζικές’ διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων. Ο ίδιος μίλησε για τον στόχο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που δεν είναι άλλος από έναν μεγάλο προοδευτικό πόλο, σημειώνοντας πως οι πρωτοβουλίες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Μεταξύ των τελευταίων είναι και οι επαφές που -όπως αποκάλυψε το Real.gr-προγραμματίζει να έχει η Φώφη Γεννηματά με πρώην και νυν ηγέτες των κομμάτων της Κεντροαριστεράς.

Στο μεταξύ, και ενώ η Φώφη Γεννηματά ετοιμάζει ευρύ προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις του ευρύτερου χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας, προγραμματίζοντας ως και συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού, έδειξε χθες τις προτιμήσεις του «κλείνοντας το μάτι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιμένοντας πως για το κόμμα του προέχει η ανατροπή του παλιού συστήματος, κάτι επί του οποίου αναζητά συμμάχους, εξέφρασε την ελπίδα να συζητήσει για μία σειρά από θέματα σε αυτή την κατεύθυνση -από τον νέο εκλογικό νόμο, ως τον περιορισμό της σπατάλης, την άρση της νομιμότητας στο Δημόσιο και το χτύπημα της διαφθοράς- με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΔ.

«Μας ενώνει η αγάπη προς τον ορθό λόγο, η διάθεση να λύνουμε προβλήματα και όχι να τα σπρώχνουμε δύο και τρία χρόνια μπροστά, όπως κάνει και ο κ.Κατρούγκαλος με το Ασφαλιστικό.

Υπάρχει μία κοινή μεθοδολογία αντιμετώπισης των ζητημάτων της χώρας», είπε μιλώντας στον Real FM για το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας πάντως πως υπάρχουν και διαφορές στις οποίες θα πρέπει να εστιάσουν οι δύο πλευρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v