Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: «Πράσινο φως» στη Μόσχα για επ' αόριστον αεροπορικές επιχειρήσεις

Η συμφωνία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, υποστηρίζει πως η ανάπτυξη αεροσκαφών της ρωσικής ΠΑ στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ στην επαρχία Λαττάκεια αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος των νόμιμων συριακών αρχών.

Συρία: «Πράσινο φως» στη Μόσχα για επ αόριστον αεροπορικές επιχειρήσεις
Επ' αόριστον μπορούν να αναπτύσσονται και να επιχειρούν τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας στη Συρία, βάσει των όρων της συμφωνίας η οποία είχε συναφθεί ανάμεσα στη Μόσχα και στη Δαμασκό τον Αύγουστο του 2015 και δημοσιεύθηκε χθες σε ρωσικό κυβερνητικό ιστότοπο, σύμφωνα με το ρωσικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Η συμφωνία, που υπεγράφη στις 26 Αυγούστου 2015, υπογραμμίζει, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, πως η ανάπτυξη αεροσκαφών της ρωσικής ΠΑ στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ στην επαρχία Λαττάκεια αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος των νόμιμων συριακών αρχών για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, έχει αποκλειστικά αμυντικό χαρακτήρα και δεν στρέφεται εναντίον άλλων χωρών.

«Η κυβέρνηση της Συρίας αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διευθέτηση αξιώσεων που μπορεί να εγερθούν από τρίτους, ως αποτέλεσμα των ζημιών που προκαλούν οι επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας και οι αξιωματικοί της», αναφέρει απόσπασμα του κειμένου, σύμφωνα με το Σπούτνικ.

Ρωσικά αεροσκάφη τα οποία σταθμεύουν στην αεροπορική βάση της Λαττάκειας πλήττουν θέσεις κυρίως ισλαμιστών ανταρτών στη Συρία από την 30ή Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να υποστηριχθούν οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και να επικρατήσουν έναντι των αντιπάλων τους στα πεδία των μαχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v