Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ποτάμι και ΑΝΕΛ

Κόντρα μεταξύ του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αφορμή το θέμα της καύσης των νεκρών.

Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ποτάμι και ΑΝΕΛ
Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στο Ποτάμι και τους Ανεξάρτητους Ελληνες, με αφορμή το θέμα της καύσης των νεκρών.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να διαθέτει το σώμα του όπως αυτός επιθυμεί στη ζωή και στον θάνατο. Κάτι για το οποίο δεν έχει λόγο ούτε το κράτος, ούτε η Εκκλησία».

«Το δικαίωμα αυτό», σημειώνεται, «πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστό και είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να μην υπάρχουν αποτεφρωτήρια. Άλλο η κοινωνία, άλλο το ποίμνιο. Είναι ντροπή να καταφεύγουν πολίτες στη Βουλγαρία προκειμένου να γίνει σεβαστή η επιθυμία για αποτέφρωση».

Το Ποτάμι «έχει επανειλημμένα αναδείξει την ανάγκη να δοθεί αρωγή στην τοπική αυτοδιοίκηση να δημιουργήσει τους κατάλληλους χώρους αποτέφρωσης νεκρών. Χαιρετίσαμε τις αποφάσεις των κυρίων Καμίνη και Μπουτάρη να διαμορφώσουν παρόμοιους χώρους στους δήμους τους εντός του 2016.

«Εκφράζουμε τη στήριξή μας στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη που αποφάσισε να προωθήσει τη δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης. Η απόφαση του τοπικού Μητροπολίτη να καλέσει τους κατοίκους της Πάτρας σε συγκέντρωση εναντίον του αποτεφρωτηρίου μάς θυμίζει άλλες, σκοτεινές εποχές», κατέληξε η σχετική ανακοίνωση.

Η απάντηση των ΑΝΕΛ 

«Είναι φανερό ότι το Ποτάμι θέλει να εξοβελίσει οτιδήποτε σχετίζεται με την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και τις παραδόσεις του λαού μας», σημείωσε σε σχόλιό της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, για να συνεχίσει:

«Με κάθε τρόπο επιδιώκει να αποκοπεί ο ελληνικός λαός από τις ρίζες του στο όνομα του νεφελώδους ψευδοπροοδευτισμού και του "δήθεν"».

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη συμπλήρωσε ότι «το εθνομηδενιστικό Ποτάμι επιδιώκει να ξεριζώσει τις αξίες στις οποίες ακουμπά διαχρονικά ο ελληνικός λαός. Δεν θα τα καταφέρει».

«Ετσι όπως... ρέει το Ποτάμι, όμως, θα καταλήξει σε αποξηραμένη κοίτη», κατέληξε η ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v