Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στη Ναύπακτο

Υποθέσεις εξαπάτησης και απόπειρας εξαπάτησης ηλικιωμένων εξιχνίασαν αστυνομικοί του τμήματος Ναυπάκτου και σχημάτισαν δικογραφία εναντίον ενός 32χρονου.

  • Real.gr
Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στη Ναύπακτο
Υποθέσεις εξαπάτησης και απόπειρας εξαπάτησης ηλικιωμένων εξιχνίασαν αστυνομικοί του τμήματος Ναυπάκτου και σχημάτισαν δικογραφία εναντίον ενός 32χρονου, υπηκόου Βουλγαρίας, για διάπραξη περιπτώσεων απάτης κατ' εξακολούθηση. Επίσης, την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και μία γυναίκα, η οποία φέρεται ως συνεργός του 32χρονου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 32χρονος και η γυναίκα, αφού πρώτα εντόπιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, στη συνέχεια τούς τηλεφωνούσαν, προσποιούμενοι τους δικηγόρους. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τούς έλεγαν πως το παιδί τους έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ατόμου και τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου το συγγενικό τους πρόσωπο να αποφύγει τις νομικές συνέπειες.

Οι δύο δράστες απέσπασαν από μία 83χρονη και έναν 77χρονο συνολικά 11.000 ευρώ, ενώ με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν να πάρουν χρήματα από άλλα έξι άτομα στην περιοχή της Ναυπάκτου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v