Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαλί: Επίθεση σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τρόφιμα

Ένοπλοι άνδρες πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τρόφιμα, με αποτέλεσμα τέσσερις από τους δράστες και δύο στρατιώτες να σκοτωθούν.

Μαλί: Επίθεση σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τρόφιμα
Ένοπλοι άνδρες πραγματοποίησαν επίθεση την Παρασκευή εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τρόφιμα στο νότιο Μαλί, με αποτέλεσμα τέσσερις από τους δράστες και δύο στρατιώτες να σκοτωθούν.

Η αυτοκινητοπομπή μετέφερε τρόφιμα σε εκτοπισμένους από τις συγκρούσεις και την ανασφάλεια που επικρατεί στη χώρα. Τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν και τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Άλλη στρατιωτική πηγή, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε πως δύο στρατιώτες και δύο ενόπλοι σκοτώθηκαν στην επίθεση που συνέβη σε απόσταση 70χλμ από το Τιμπουκτού.

"Πολεμώντας σθεναρά, οι ένοπλες δυνάμεις του Μαλί (FAMA) σκότωσαν τέσσερις τρομοκράτες και τραυμάτισαν τρεις", ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Νοτιότερα στην χώρα, ένοπλοι άνδρες εξαπέλυσαν επίθεση στο χωριό Ντιούρα στην κεντρική περιοχή Μόπτι, σύμφωνα με το υπουργείο.

"Ένοπλοι άνδρες εισήλθαν στην περιοχή στρέφοντας παντού τα πυρά τους", δήλωσε ο Ντιαράν Κονέ, εκπρόσωπος του υπουργείου, σημειώνοντας πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την επίθεση.

Στις 20 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, ένοπλοι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επίθεση στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα Μπαμακό, που είχε αποτέλεσμα 20 νεκρούς. Η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Μουραμπιτούν και η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM) ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

Μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας έχουν δεχθεί συχνές επιθέσεις και το 2015 82 στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Πριν από μια εβδομάδα, μια Ελβετίδα, η οποία ζει πολλά χρόνια στο Τιμπουκτού και είχε απαχθεί από τζιχαντιστές το 2012, έπεσε για δεύτερη φορά θύμα απαγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v