Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Δεν θα γίνουμε το πλυντήριο ευθυνών της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση αυτή θυμίζει το τραγούδι “γι’ αλλού ξεκίνησε και αλλού η ζωή την πάει”», είπε στον realfm 97,8 ο νέος αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας την πορεία διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό. Σύντομα οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • Real.gr
Χατζηδάκης: Δεν θα γίνουμε το πλυντήριο ευθυνών της κυβέρνησης
«Η κυβέρνηση αυτή θυμίζει το τραγούδι “γι’ αλλού ξεκίνησε και αλλού η ζωή την πάει”», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το ασφαλιστικό. Ο νέος αντιπρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε: «Νομίζω διαψεύδονται κάθε ημέρα μία σειρά από υποθέσεις εργασίας που είχε κάνει και προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία με διάφορες ηρωϊκές τοποθετήσεις».

Σχολιάζοντας τη στάση που θα κρατήσει στο θέμα η ΝΔ ο βουλευτής Β Αθήνας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η δική μας η στάση προσδιορίζεται από το εξής: εμείς είχαμε κάνει τα δικά μας λάθη στο παρελθόν και τα πληρώσαμε διπλά, όχι μόνο εκλογικά, αλλά και αναγκαζόμενοι να πάρουμε σκληρά μέτρα και στο επίπεδο του ασφαλιστικού. Από κει και πέρα, να πληρώσουμε τα δικά μας λάθη, αλλά να μην πληρώσουμε και τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος άφησε τα πράγματα και χαλάρωσαν αυτή τη χρονιά. Σε σχέση με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και τις ρυθμίσεις Βρούτση, σε σχέση με τις προβλέψεις του συστήματος Ατλας, σε σχέση με τον νόμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη και την εφαρμογή του, σε σχέση με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, σε σχέση, κυρίως, με την ανάγκη να γίνουν επενδύσεις. Και έτσι έρχεται να φέρει τη δική του δέσμη μέτρων η οποία, εκτός των άλλων, θα είναι και ατελέσφορη. Θα είναι σαν να ρίχνουμε νερό στον Πίθο των Δαναΐδων διότι έτσι όπως έχουν δομήσει τα πράγματα φαίνεται ότι σε 1-2 χρόνια θα πάμε πάλι σε αδιέξοδο».

Και σημείωσε: «Να υπογράψουμε σε μία πραγματική λύση, να υπογράψουμε. Αλλά να υπογράψουμε σε μία λύση η οποία θα κάνει κάποιες αλλαγές απλά και μόνο στο ασφαλιστικό ενώ την ίδια στιγμή θα διώχνουμε τους επενδυτές, θα αυξάνουμε την ανεργία κλπ είναι συνενοχή. Δεν είμαστε δογματικά τοποθετημένοι, a priori εναντίον της κυβέρνησης γι΄ αυτό ψηφίσαμε τον νόμο για τον ΟΔΙΕ, γι’ αυτό θα ψηφίσουμε τον νόμο για τα περιφερειακά αεροδρόμια το οποίο είναι μία σημαντική επένδυση, δεν μπορούμε όμως την ίδια στιγμή, να γίνουμε το πλυντήριο των ευθυνών της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη πολύ σύντομα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό. «Γίνεται αυτή την ώρα μία επεξεργασία. Ο κ. Βρούτσης, μαζί με τον κ. Παναγιώτοπουλο, τον κ. Οικονόμου, είχαν ήδη μία συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. Δική μας υποχρέωση δεν είναι μόνο να λέμε όχι εκεί που θεωρούμε ότι γίνονται λάθη. Δική μας υποχρέωση είναι ταυτόχρονα να καταθέτουμε κι ένα εναλλακτικό πλαίσιο. Πάντως, το πιο βασικό απ’ όλα είναι να καταλάβουμε ότι χωρίς στροφή στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα αυτή η χώρα δεν θα έχει προκοπή. Και στο επίπεδο της απασχόλησης, αλλά και στο επίπεδο του ασφαλιστικού».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v