Νέα drone στην CES Λας Βέγκας

Η έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών του Λας Βέγκας, η περίφημη CES δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί και με τα drone.

Νέα drone στην CES Λας Βέγκας
Η έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών του Λας Βέγκας, η περίφημη CES δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί και με τα drone.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη γίνονται διαρκώς μικρότερα και πιο έξυπνα. Πολλά μπορούν να τραβήξουν βίντεο 4Κ, ενώ πολλές εταιρίες ασχολούνται με drone που ακολουθούν από κοντά τον ιδιοκτήτη τους.

Το drone Zenmuse XT είναι εφοδιασμένο με θερμική κάμερα και μπορεί να είναι χρήσιμο σε έλεγχο ηλιακών πάνελ, στη κατάσβεση πυρκαγιών, σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, αλλά και για την επίβλεψη αγροτικών καλλιεργειών.

«Είναι μια θερμική κάμερα, που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να έχουν στη διάθεσή τους ένα μπουκέτο εφαρμογών, από βιομηχανική επιθεώρηση, γεωργικές χρήσεις, αλλά το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι θα σώζει ζωές. Θα εντοπίζει εξαφανισμένους ανθρώπους, ακόμη και τη νύχτα.

Οι αισθητήρες θερμότητας βλέπουν τους ανθρώπους. Έτσι αν είστε παγιδευμένοι σε χιονοστιβάδα, ή στο δάσος, μερικές φορές χρειάζονται ώρες ακόμη και μέρες για να σας εντοπίσουν.

Με τη χρήση όμως της XT θερμικής κάμερας μπορούν να σας βρουν μέσα σε λίγα λεπτά» δήλωσε ο Μπρένταν Σούλμαν, Αντιπρόεδρος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νομικών Υποθέσεων της DJI .

Η Λίλι μοιάζει περισσότερο με ιπτάμενη κάμερα, παρά με drone. Μπορεί να απαθανατίσει από τον αέρα σπορ, άλματα, βουτιές και οτιδήποτε άλλο θέλει ο ιδιοκτήτης της,ο οποίος έχει μια συσκευή εντοπισμού και ελέγχου της.

«Την έχετε στην τσάντα σας. Έχετε τη συσκευή εντοπισμού της στο χέρι σας και όταν είστε έτοιμοι να κάνετε κάτι εντυπωσιακό, αν θέλετε για παράδειγμα να κάνετε ένα άλμα, βγάζετε τη Λίλι, την πετάτε στον αέρα, κάνετε το άλμα σας και την προσγειώνετε στη συνέχεια.

Έχετε ξοδέψει 30 δευτερόλεπτα χρόνου πτήσης και έχει φτιάξει ένα σούπερ βίντεο 30 δευτερολέπτων. Η Λίλι μπορεί επίσης την ώρα που είστε στον αέρα να σας τραβήξει αυτόματα σε αργή κίνηση. Η Λίλι είναι ένας νέος τρόπος καταγραφής περιεχομένου.

Όταν θέλετε να κάνετε κάτι, την απογειώνετε και καταγράφετε επί τόπου αυτό που θέλετε» επισήμανε ο Αντουάν Μπαλαρέσκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Lily.

Η Walkera είναι μια κινεζική κατασκευαστική εταιρία drone. Δημιούργησε ένα drone, ένα τετρακόπτερο ταχύτητας που μπορεί να φτάσει τα 40 χλμ την ώρα. Διαθέτει επιπλέον και μια μάσκα εικονικής πραγματικότητας, που βοηθά τον χρήστη να μπει στη θέση του πιλότου.

«Οι αγώνες ταχύτητας drone, ουσιαστικά σημαίνει ότι πετάς ένα τετρακόπτερο διαφορετικών μεγεθών, διαφορετικών ειδών, πετάς και βρίσκεις πύλες διόδου, κάνεις απότομες στροφές και όλα αυτά γίνονται με μεγάλη ταχύτητα.
 
Ουσιαστικά το άτομο που μπορεί να πετάξει γρηγορότερα, χωρίς να χτυπήσει εμπόδια είναι ο νικητής της κούρσας» εξήγησε ο Λίο Γιάνγκ, Αντιπρόεδρος της Walkera.

Οι βέλγοι κατασκευαστές της Fleye έφτιαξαν ένα σφαιρικό drone, που περιγράφεται ως ένα προσωπικό ιπτάμενο ρομπότ. Θεωρείται το ασφαλέστερο drone στον κόσμο, καθώς ο κινητήρας του δεν είναι εκτεθειμένος.

«Μας ενδιαφέρει περισσότερο η εμβρυική αγορά που τα drone είναι πιο κοντά στους ανθρώπους και κινούνται σε περιορισμένους χώρους. Το συγκεκριμένο ταιριάζει τέλεια για εσωτερικούς χώρους, κοντά σε ακριβό εξοπλισμό ή κτίρια. Αλλά από την άλλη πλευρά, πρόκειται για ένα drone.

Άρα ο κόσμος θα το χρησιμοποιήσει για να βγάλει εναέριες φωτογραφίες και βίντεο σε εξωτερικό χώρο σε μέρη, που δεν μπορούν να πάνε μόνοι τους» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fleye, Λοράν Εσενάουερ.

Οι πωλήσεις drone αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια, καθώς πλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εντελώς διαφορετικά πεδία και οι τιμές τους έχουν υποχωρήσει πάρα πολύ.
 
Οι προβλέψεις λένε ότι το 2025 θα κυκλοφορούν 2,7 εκατομμύρια μονάδες.

ΠΗΓΗ: euronews.com

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v