Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με προσφυγόπουλα

Νέο ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Φαρμακονήσι, μετά από ανατροπή μιας ξύλινης βάρκας.

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με προσφυγόπουλα
Νέα, διπλή τραγωδία με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο. Στους 15 ανέρχονται, έως αυτή την ώρα, οι νεκροί μετά τη βύθιση ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου.

Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες και τα πλωτά του λιμενικού κατάφεραν να διασώσουν 26 άτομα. Μέχρι στιγμής τα αίτια της βύθισης του σκάφους παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το kalymnos-news.gr επικαλούμενο μαρτυρίες διασωθέντων, στο ιστιοφόρο επέβαιναν περίπου 100 άτομα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 20 παιδιά! Το σκάφος, το οποίο ξεκίνησε από την Αλικαρνασσό, έμεινε ακυβέρνητο, λόγω έλλειψης καυσίμων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του λιμενικού Νίκος Λαγκαδιανός μιλώντας στο real.gr επιβεβαίωσε τον αριθμό των διασωθέντων ενώ έκανε λόγο και για τουλάχιστον 20 αγνοούμενους: «Είναι 26 οι διασωθέντες, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 20 αγνοούμενοι».

Πάντως εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των αγνοουμένων ίσως είναι μεγαλύτερος καθώς κάποιες από τις μαρτυρίες των διασωθέντων αναφέρουν ότι στο ιστιοφόρο επέβαιναν 75 άτομα.

Εξι προσφυγόπουλα νεκρά στο Φαρμακονήσι

Νωρίτερα, έξι παιδιά και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 48 άτομα προσέκρουσε τα μεσάνυχτα στα βράχια στα ανατολικά των ακτών του Φαρμοκονησίου και βυθίστηκε.

Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσε άμεσα πλωτό σκάφος του λιμενικού, όπου κατάφερε να διασώσει ένα κορίτσι, ενώ τα υπόλοιπα 40 άτομα είχαν καταφέρει να βγουν μόνα τους στεριά.



Real.gr -Ναυάγιο από realmedialive 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v