Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάμοντ: Ελπίδα για συμφωνία Βρετανίας και ΕΕ μέχρι το Φεβρουάριο

Η ΕΕ είναι αντιμέτωπη με ζητήματα που επείγουν πιο πολύ από ότι η διαπραγμάτευση της σχέσης της με την Βρετανία, σημειώνει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Χάμοντ: Ελπίδα για συμφωνία Βρετανίας και ΕΕ μέχρι το Φεβρουάριο
Η επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα ζήτημα λιγότερο πιεστικό σε σύγκριση με άλλα θέματα προτεραιότητας που αντιμετωπίζει η ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, πρόσθεσε πάντως ότι η χώρα του εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία μέσα στον Φεβρουάριο.

«Δυστυχώς, κάποια από τα άλλα θέματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ αποτελούν προκλήσεις που εκτυλίσσονται σε πραγματικό χρόνο, ενώ αυτό το ζήτημα (σ.σ. η σχέση Βρετανίας-ΕΕ) είναι κάτι που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με πιο βραδείς ρυθμούς», τόνισε ο Χάμοντ ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλή των Λόρδων.

«Πιστεύω ότι θα ήταν ανάρμοστο εκ μέρους μας και ασύνετο να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε τη δική μας ατζέντα, μπροστά από άλλα ζητήματα που τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ θεωρούν ως επείγοντα και επιτακτικά», πρόσθεσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας στην προσεχή σύνοδο κορυφής (18η-19η Φεβρουαρίου), είναι πιθανή η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος τον Ιούνιο, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε κατάρτιση σχεδίων εκτάκτου ανάγκης για το ενδεχόμενο ενός Brexit (έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ).

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευθεί ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα πριν από το τέλος του 2017, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν εάν θέλουν η χώρα να μείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όχι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v