Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρούτσης: Ρήτρα μηδενικού για τις επικουρικές συντάξεις

Την αναγκαιότητα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, υπερασπίστηκε με δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Βρούτσης: Ρήτρα μηδενικού για τις επικουρικές συντάξεις
Την αναγκαιότητα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, υπερασπίστηκε με δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά τη λήξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης ανέφερε, ότι η πρόβλεψη για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος διασφάλιζε, ότι δεν θα δημιουργούνται ελλείμματα στο μέλλον και κατά συνέπεια για την επικουρική σύνταξη και για τις επόμενες γενιές των συνταξιούχων.

Συνεχίζοντας υποστήριξε, ότι όπως προκύπτει από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Εργασίας, "η κυβέρνηση σπάει τον κουμπαρά των αποθεματικών, κάτι που είναι άδικο για τις επόμενες γενιές".

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε επίσης, ότι διεξήχθη συζήτηση για το ασφαλιστικό μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, στην οποία η κυβέρνηση δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο ποσοτικοποίησης των μέτρων, ενώ την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εργασίας είπε στην ομιλία του, ότι όλα τα στοιχεία ποσοτικοποίησης έχουν δοθεί ήδη στους δανειστές.

Σχολιάζοντας τέλος, την αμφισβήτηση -νωρίτερα στην Ολομέλεια-, της ακρίβειας των στοιχείων του πληροφοριακού προγράμματος "Ήλιος" για τις συντάξεις , ο κ. Βρούτσης εξήγησε, ότι τα στοιχεία του προγράμματος συλλέγονταν από τα ταμεία, δίνονταν στην ΗΔΙΚΑ και εν συνεχεία δημοσιεύονταν κάθε μήνα από τον Ιούνιο του 2013 που καθιερώθηκε. Η μηνιαία δημοσίευση συνεχίστηκε έως τον Ιούλιο του 2015 και σταμάτησε αιφνίδια τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, αυτό έγινε για να μην δημοσιοποιηθεί η μείωση των συντάξεων λόγω της αύξησης των εισφορών.

Καταλήγοντας, είπε ότι η διακοπή της δημοσίευσης των στοιχείων δημιουργεί θέμα "διαφάνειας" για την κυβέρνηση, και δυσκολεύεται πλέον ο εντοπισμός των παράνομων συντάξεων που, όπως υποστήριξε, είχε δημοσιονομικό όφελος της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v