Αμετακίνητοι οι αγρότες-Παραμένουν στα μπλόκα

Επιστημονικοί φορείς συντονίζουν τη δράση τους με τις ομοσπονδίες των αγροτών. Νέα σύσκεψη στα Τέμπη.

  • Real.gr
Αμετακίνητοι οι αγρότες-Παραμένουν στα μπλόκα
Οι αγρότες δεν κάνουν πίσω και παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στήσει στο εθνικό οδικό δίκτυο. Ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας είναι καθημερινός και δεν έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς οι δρόμοι κλείνουν για περισσότερες από πέντε ώρες κάθε μέρα.

Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και οικονομολόγοι θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα στα μπλόκα των αγροτών προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, καθώς σε μερίδα αγροτικών οργανώσεων υπάρχει σκέψη για να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση, ενώ άλλες φωνές πιέζουν για συνέχιση και εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων.

Σύσκεψη στο Κάστρο Φθιώτιδας

Η κοινή συνάντηση του Συντονιστικού των Επιστημονικών Φορέων και των Ελευθέρων Επαγγελματιών της χώρας θα πραγματοποιηθεί σήμερα με τους Αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κάστρου στις 19:30 και στο μπλόκο της Φθιώτιδας.Εκεί όλοι μαζί, αγρότες και η αντιπροσωπεία των επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών θα συντονίσουν τον αγώνα τους κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Στην αντιπροσωπεία των φορέων των επιστημόνων θα συμμετέχουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και οικονομολόγοι. Εξάλλου, την σχετική ανακοίνωση για την σημερινή συνάντηση στα μπλόκα υπογράφουν όλοι οι επιστημονικοί φορείς, όπως: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Η εικόνα στα μπλόκα

Κλειστά από τις 12:00 και μέχρι τις 18:00 ήταν και σήμερα τα διόδια Μαλγάρων.

Στην Κόρινθο το μπλόκο του Ισθμού παραμένει και οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στους βουλευτές του νομού που θα ψηφίσουν τα μέτρα.



Στον αποκλεισμό του νότιου λιμανιού της Πάτρας προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι αγρότες από την Τριταία Αχαϊας που κατέφθασαν με κομβόι τρακτέρ από το μπλόκο του Σταυροδρομίου.

Δύο φορές θα αποκλείεται κάθε μέρα η γέφυρα του Νέστου από τους Αγρότες της Ξάνθης το Σαββατοκύριακο. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Ενότητα» Κώστας Δαλάτσης, το Σάββατο και την Κυριακή η γέφυρα θα είναι κλειστή από τις 12 μέχρι τις 12 και από τις 6 μέχρι τις 9.

Κατά τα άλλα στο οδικό δίκτυο προς Θεσσαλονίκης παραμένουν διαρκώς κλειστοί οι κόμβοι της Χρυσούπολης και των Κερδυλλίων ενώ ταυτόχρονα με την γέφυρα του Νέστου αποκλείονται οι παράδρομοι των Κερδυλλίων και η είσοδος της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Δερβενίου. με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτή μόνο η ορεινή διαδρομή προς Θεσσαλονίκη.

Κατά τα άλλα, τις ώρες που δεν υπάρχουν αποκλεισμοί στο εθνικό δίκτυο η πρόσβαση προς Θεσσαλονίκη είναι εφικτή από την Παλιά Εθνική Οδό ενώ οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν τα τμήματα της Εγνατίας Οδού από Πετροπηγή Καβάλας μέχρι Κερδύλλια και από Ρεντίνα μέχρι Θεσσαλονίκη.

Στο Ρέθυμνο οι αγρότες της περιοχής εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, έχυσαν ποσότητες γάλακτος και έκαψαν τη σημαία του κόμματος.








ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v