Θερμό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος «με μη ασφαλή τρόπο», σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Θερμό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα
Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα «με μη ασφαλή τρόπο», σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Όπως μεταδίδει το CNN, το ρωσικό μαχητικό Su-27 πλησίασε το αμερικανικό αεροσκάφος RC-135U και πραγματοποίησε ελιγμό που έθεσε σε κίνδυνο το πλήρωμα του αεροσκάφους.

«Στις 25 Ιανουαρίου 2016, το RC-135U πραγματοποιούσε μία πτήση ρουτίνας σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από την Μαύρη Θάλασσα και αναχαιτίστηκε από ένα ρωσικό Su-27 με μη ασφαλή και μη επαγγελματικό τρόπο. Εξετάζουμε αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό», είπε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, υπολοχαγός, Μισελ Λ. Μπαλντάνζα.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε ανώνυμα στο CNN ότι το ρωσικό μαχητικό πλησίασε στα έξι μέτρα και πραγματοποίησε έναν ελιγμό που θα μπορούσε να έχει δυσμενή επίπτωση στον έλεγχο του αμερικανικού αεροσκάφους». Ο αξιωματούχος δεν γνώριζε αν το ρωσικό μαχητικό έφερε οπλισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v