Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας με Μέρκελ, Νταβούτογλου και Ρούτε στο Λονδίνο

Εφόλης της ύλης συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο.

  • Real.gr
Τσίπρας με Μέρκελ, Νταβούτογλου και Ρούτε στο Λονδίνο
Με στόχο να μεταφερθεί η πίεση για το προσφυγικό στην Τουρκία μεταβαίνει την Πέμπτη στο Λονδίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκάλυψε η Realnews την Κυριακή, θα συναντηθεί τη Διάσκεψη των Δωρητών για το Προσφυγικό στη βρετανική πρωτεύουσα, με την Άγκελα Μέρκελ. Η συνάντηση θα είναι εφόλης της ύλης, καθώς οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν και για την πορεία της αξιολόγησης, αλλά και για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Στο Λονδίνο, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί και ειδική συνάντηση για το προσφυγικό, όπου θα συμμετάσχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός, η Γερμανίδα Καγκελάριος, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Ολλανδός πρωθυπουργός και προεδρεύον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μαρκ Ρούτε και άλλοι ηγέτες, καθώς η οριστική σύνθεση θα ανακοινωθεί σήμερα.

Στόχος της Αθήνας είναι να μεταφερθεί η πίεση για την ανακοπή των προσφυγικών ροών στην Τουρκία. Πολύ περισσότερο που σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεπώς η στιγμή είναι καίρια ώστε να πιεστεί η Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει την Παρασκευή στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, που επισκέπτονται τη χώρα μας για το προσφυγικό, ενώ το Σάββατο αναχωρεί για επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο