Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγρότες: Επ’ αόριστον μπλόκα – Κατεβαίνουμε με τρακτέρ στην Αθήνα

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες που συνεδρίασαν στη Νίκαια. Δεν θα συμμετάσχουν στη διακομματική. Επ' αόριστον αποκλεισμοί σε εθνικές οδούς, τελωνεία και λιμάνια. Δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέβουν με τρακτέρ στο Σύνταγμα!

  • Real.gr
Αγρότες: Επ’ αόριστον μπλόκα – Κατεβαίνουμε με τρακτέρ στην Αθήνα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες. Στην πανελλαδική συνεδρίαση που έγινε στη Νίκαια αποφάσισαν να προχωρήσουν από αύριο σε επ’ αόριστον αποκλεισμούς του εθνικού δικτύου, παρακαμπτήριων οδών, τελωνείων και λιμένων.

Ακόμη δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Παρασκευή. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μόλις φθάσουν στο Σύνταγμα θα παραμείνουν μπροστά από το κτίριο της Βουλής για 3 ημέρες.

«Εμφραγμα» στο οδικό δίκτυο

Οι αγρότες απέκλεισαν από το μεσημέρι του Σαββάτου την ΠΑΘΕ στα Τέμπη, ενώ κλειστές μένουν για κάποιες ώρες και οι εναλλακτικές διαδρομές. Σήμερα άνοιξαν το δρόμο στο ίδιο σημείο από τις 12.00 έως τις 6.00, για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Επ’ αόριστον «μπλόκο» της εθνικής Κορίνθου - Τρίπολης αποφάσισαν και οι συνάδελφοί τους στην περιοχή, οι οποίοι από χθες το απόγευμα έχουν εμποδίσει τη διέλευση, στο ύψος της Νεστάνης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς ΕΟ - μία παράκαμψη, δηλαδή, 80 χιλιομέτρων.

Σε τετράωρους αποκλεισμούς του λιμένα εξωτερικού στη Ηγουμενίτσα, προχωρούν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου. Τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα στην έξοδο της Εγνατίας επί 15 ημέρες, χθες έκλεισαν το δρόμο από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Στην Κρήτη, παραμένει το μπλόκο στην περιοχή Καρτερού, στο ύψος του ΚΤΕΟ στην εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου, παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή. Τις περισσότερες ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχίζεται κανονικά, αφού διακόπτεται κατά περιορισμένα διαστήματα, καθώς οι αγρότες, όπως δηλώνουν, δεν θέλουν να έλθουν σε σύγκρουση με άλλες κοινωνικές τάξεις.

Στη Βόρεια Ελλάδα οι εκπρόσωποι του κλάδου έχουν προχωρήσει σε 24ωρους αποκλεισμούς σε κεντρικές αρτηρίες: στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθήνας, στα Μάλγαρα, την Χαλκηδόνα, αλλά και την Εγνατία και τις παρακάμψεις από τη Θεσσαλονίκη ως τον Έβρο.

Κλειστό παραμένει για έκτη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνουν πλέον τα 25 χιλιόμετρα, ενώ το βράδυ της Παρασκευής αποφασίστηκε και τέθηκε σε ισχύ επ' αόριστον κλείσιμο του τελωνείου και για τα ΙΧ οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v