Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Πρωθυπουργός: Θα βάλουμε τέλος στη διαπλοκή - Πρόεδρος ΝΔ: Η κυβέρνηση επιχειρεί θεσμικό Grexit.

  • Real.gr
Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη για τις τηλεοπτικές άδειες
Σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κάνει «πλάτες» στην διαπλοκή και εμποδίζει τη συγκρότηση του ΕΣΡ προκειμένου να σταματήσει την αδειοδότηση των καναλιών.

«Πουλάτε και εκδούλευση σε κάποιους κυρίους και τους υπόσχεστε ότι θα μας εμποδίσετε. Ότι με την προσπάθεια σας να μην συγκροτηθεί το ΕΣΡ θα μας εμποδίσετε. Θα βάλουμε τέλος στην διαπλοκή είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.


Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ: Είμαστε αποφασισμένοι να... από realmedialive

«Σήμερα βρισκόμαστε στο εξής παράδοξο: έρχεστε όλοι εσείς που κυβερνήσατε τόσα χρόνια και συγκροτήσατε αυτό το πλέγμα της διαπλοκής που είχατε την βασική ευθύνη και τους κάνατε πλάτες τόσα χρόνια και προσπαθείτε και τώρα να τους καλύψετε. Δεν φτάνει που κάνατε πλάτες στους φοροφυγάδες και κρύβατε τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν φτάνει που δεν ελέγχατε την αδειοδότηση των ΜΜΕ και καλύπτατε την ασυδοσία των μη αδειοδοτούμενων ΜΜΕ. Έρχεστε και κάνετε το ίδιο κάνοντας πως δεν καταλαβαίνετε ότι ο ελληνικός λαός έχει ψηφίσει τρεις φορές να αλλάξει τα πράγματα στον τόπο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα οι υπόγειες διαδρομές της διαπλοκής είναι γνωστές. «Η πολιτική εξουσία τρέφει την μιντιακή εξουσία και αυτή με την σειρά της προσφέρει απλόχερη υποστήριξη στην πολιτική εξουσία για να αναπαράγεται το ίδιο σαθρό και διεφθαρμένο σύστημα. Μέσα Ενημέρωσηςπου κατά κοινή ομολογία έχουν μόνο ζημιές συντηρούνται και δανειοδοτούνται από τράπεζες με μοναδικό στόχο να στηρίζουν πολιτικά χρεοκοπημένα κόμματα με αντάλλαγμα κυβερνητικές διευκολύνσεις σε επιχειρηματικές δραστηριότητες των ιδιοκτητών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. που δεν έχει κανάλια με νόμιμες άδειες. «Τα δύο κόμματα εξουσίας που για καιρό εναλλάσσονταν στην εξουσία εναλλάσσοντας και τα συστήματα υποστήριξης ξαφνικά βρέθηκαν να συγκυβερνούν για να διασώσουν αυτό το σύστημα και κάποια στιγμή έχασαν την εξουσία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Ολοι αυτοί τα υπερκέρδη τους τα τοποθέτησαν χωρίς να φορολογηθούν σε κάποιες τράπεζες του εξωτερικού. Γι’ αυτό όταν ήρθαν λίστες και στοιχεία οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντιζαν αυτά τα στοιχεία να τα κρύβουν και να τα χώνουν σε κάποια συρτάρια για να μην γίνονται έλεγχοι. Τώρα όλοι αυτοί που παρασιτούσαν έφτασε η ώρα να δώσουν εξηγήσεις, να περάσουν από το ταμείο. Να πληρώσουν τους φόρους τους όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, εάν δεν το πράξει η ΝΔ, «γιατί η ιστορία πρέπει να καταγράψει ποιοι είναι υπέρ αυτής της τομής και ποιοι είναι αντίθετοι».

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι υπό τον άμεσο έλεγχο του κράτους και όχι του ΕΣΡ. Εάν ήθελε να διεξάγει τον διαγωνισμό το ΕΣΡ ο νομοθέτης θα το όριζε ρητά. Τα ψέματα τελείωσαν και ο καθένας καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.



Εφ όλης της ύλης επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ ανεβάζοντας κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικού τόνους.

«Με την τροπολογία θέλετε να καταστήσετε τον κ. Παππά τον απόλυτα κυρίαρχο στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Επιστρέψτε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και εμείς θα ψηφίσουμε την σύνθεση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε «εσείς είστε η διαπλοκή κ. Τσίπρα. Είστε το πιο παλιό και από το παλιό. Επιχειρείτε την θεσμική απαξίωση της χώρας».

Παράλληλα αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Τσίπρας επιμένει στις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες . «Αφού επικαλείστε τους νόμους της αγοράς, γιατί δεν ορίζετε και ανώτατο αριθμό κινηματογράφων, σούπερ μάρκετ, κομμωτηρίων;».



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την χειραγώγηση των ανεξάρτητων αρχώνΠροσπαθείτε να χειραγωγήσετε όλες τις ανεξάρτυητες αρχές. Νομοθετείτε με ΠΝΠ. Το Σύνταγμα που όλοι ορκιστήκαμε εσείς το παραβιάζετε βάναυσα. Όλα τα κόμματα είναι απέναντι στην τροπολογία που φέρνετε. Δεν θα σας αφήσουμε να επιχειρήσετε ένα ιδιότυπο θεσμικό grexit που θέλετε να φέρετε.»



Μητσοτάκης: Είπατε ψέματα στους Έλληνες

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις κινητοποιήσεις των κοινωνικών ομάδων. «Η κοινωνία είναι σε αναβρασμό και η οικονομία είναι σε τέλμα. Το Σύνταγμα της χώρα παραβιάζεται κατάφορα και οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Έχετε πει ψέματα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και διχάζετε τους έλληνες. Η παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα είναι απέναντι σας γιατί τους είπατε ψέματα. Στην κοινωνία δεν μπορείτε να βγείτε. Να σας θυμίσω τι λέγατε πάνω στα τρακτέρ; Σταματήσετε να βλέπετε μόνο εχθρούς αντιμετωπίζετε ως εχθρούς όλους όσοι διαμαρτύρονται»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v