Εικόνες σοκ: Η μάχη επιβίωσης του δίχρονου "Hope"

Οι γονείς του τον έδιωξαν γιατί νόμιζαν ότι ήταν μάγος - Μία Δανέζα ανθρωπιστικής αποστολής του έδωσε νερό και το έσωσε.

  • Real.gr
Εικόνες σοκ: Η μάχη επιβίωσης του δίχρονου Hope
Σκελετωμένο το δίχρονο αγόρι περιπλανιόταν στην πόλη Ούγιο της Νιγηρίας, χωρίς νερό και φαγητό τους τελευταίους 8 μήνες. Σοκάρει η ιστορία του, καθώς οι γονείς του το έδιωξαν από το σπίτι επειδή πίστευαν ότι ήταν μάγος.

Σχεδόν ετοιμοθάνατο τον εντόπισε η Άννα Ρίγκεν Λόβεν, ακτιβίστρια από τη Δανία, που ζει μόνιμα στη Νιγηρία και βοηθά όσα παιδιά έχουν ανάγκη.



Η γυναίκα έχει δημιουργήσει έναν καταυλισμό όπου προσφέρει στέγη και φαγητό σε μικρά παιδιά που λιμοκτονούν από την πείνα. Αφού πήρε τον μικρό Νιγηριανό υπό την προστασία της, του προσέφερε νερό και στέγη, φροντίζοντάς τον με τα υπόλοιπα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής, προσφέροντάς του ζωή. Μάλιστα, αποφάσισαν να τον ονομάσουν Hope, ελπίδα δηλαδή καθώς η ζωή επανήλθε στο πρόσωπο του δίχρονου  αγοριού.



Όπως ανέφεραν μετά, ο δίχρονος Hope περιπλανιόταν 8 μήνες, έτρωγε ό,τι έβρισκε από τα σκουπίδια ή αποφάγια, ενώ ήταν ετοιμοθάνατος. Λίγο πριν καταρρεύσει τον βρήκε η Άνα που τον μετέφερε στον καταυλισμό και δέχθηκε τη στοργή και τη φροντίδα που τόσο του είχε λείψει ανάμεσα στα υπόλοιπα παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v