Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΣΔΝΑ: Εγκρίθηκε η επικαιροποίηση του Περιφ. Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων

Πλέον δρομολογείται η εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η σχετική β' φάση δημόσιας διαβούλευσης.

  • Real.gr
ΕΣΔΝΑ: Εγκρίθηκε η επικαιροποίηση του Περιφ. Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων
Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) ενέκρινε την επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής, που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, τον περασμένο Οκτώβριο, δρομολογώντας την τελική διαδικασία της έγκρισής του.

Το επικαιροποιημένο κείμενο λαμβάνει υπόψη τις παρατηρήσεις που κατατέθηκαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας και τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, κατά την πεντάμηνη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε. Επίσης ενσωματώνει τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης των Δήμων, ως αναπόσπαστο τμήμα του, μετά τη σχετική επεξεργασία και αξιολόγηση τους, από την Ομάδα Εργασίας του ΕΔΣΝΑ.

Το κείμενο κρίθηκε από την ΕΕ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ως «πλήρως συμβατό με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία καθώς και με τον ΕΣΔΑ( Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων ). Και τούτο σε χρόνο ρεκόρ, μικρότερο των 12 μηνών.» Πλέον δρομολογείται η εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και η σχετική β' φάση δημόσιας διαβούλευσης ενόψει της τελικής της έγκρισης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι ο υπό αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων), με αποκεντρωμένο και δημόσιο χαρακτήρα, βασίζεται στις κατευθύνσεις του ΕΣΔΑ, τις αρχές της εγγύτητας, της πρόληψης, της μείωσης, της ανακύκλωσης, της επανάχρησης, της κομποστοποίησης, στο πλαίσιο της προώθησης της κυκλικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v