Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριάκος – Φώφη στο συνέδριο του Ποταμιού

Στο συνέδριο του Ποταμιού που συνεχίζεται για δεύτερη μέρα σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, απευθύνουν χαιρετισμό το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά,.

  • Real.gr
Κυριάκος – Φώφη στο συνέδριο του Ποταμιού
Στο συνέδριο του Ποταμιού που συνεχίζεται για δεύτερη μέρα σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, απευθύνουν χαιρετισμό το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, καθώς και εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να κάνει νέο ‘άνοιγμα’ στις δυνάμεις του χώρου και βεβαίως στο Ποτάμι, επιμένοντας στην γραμμή της για συμπόρευση, με σεβασμό στην πλήρη αυτοτέλεια όλων των κομμάτων και κινήσεων που θα συμμετέχουν στο εγχείρημα. Θα ζητήσει, μάλιστα, να διαμορφώσουν από κοινού ένα πολιτικό πλαίσιο συζήτησης και πάνω σε αυτό να πατήσουν για τα επόμενα βήματα.

Χθες, κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, διαταξικού και διαγενεακού, για την ενίσχυση των νέων γενεών και των παραγωγικών τάξεων.

Στο όραμά του για μία ριζική πολιτική αλλαγή, επέμεινε πολλές φορές στην ανάγκη να υπάρξει ‘νέο αίμα’ στην πολιτική. «Το πρόβλημα της χώρας δεν λύνεται με ευκαιριακές συμπράξεις, κοιτώντας τις δημοσκοπήσεις», είπε, «η λύση δεν είναι να συναντηθούν οι ηγεσίες και οι παράγοντες, αλλά να συναντηθεί ο λαός, να συζητηθούν οι ιδέες μας, να γίνουν υπόθεση της νεολαίας που τώρα κοιτάει καχύποπτα τα κόμματα».

Καταθέτοντας την πρότασή του, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για το «Κοινοβούλιο του Κέντρου», στο οποίο μπορούν να μετέχουν στελέχη από την Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού, από το Δίκτυο, τις Κινήσεις Πολιτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τους Μεταρρυθμιστές, την Επιτροπή για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, τη Δράση, τον Κοινωνικό Σύνδεσμο, την Κίνηση ‘Μπροστά’, την Πρωτοβουλία των 58 και μαζί τους να κινητοποιηθούν οι τοπικές πρωτοβουλίες σε μία μεγάλη συνάντηση όλων αυτών που έχουν τις ίδιες αγωνίες.

«Να ξεκινήσουν αυτοί και όχι οι ηγεσίες», είπε, αφήνοντας ανοιχτό στο τέλος της διαδρομής το ενδεχόμενο εκλογής νέας ηγεσίας από τη βάση. «Όμως όλα θα εξαρτηθούν από τις δυνάμεις που θα κινητοποιηθούν, από τις δυνάμεις που θα προστεθούν», είπε, επιμένοντας ότι χωρίς τη νέα γενιά δεν μπορεί να γεννηθεί τίποτα καινούριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v