Τζεντιλόνι: Έτοιμη η Ιταλία για επιχειρήσεις σταθεροποίησης στη Λιβύη

Ο Ιταλός Υπ. Εξ. πρόσθεσε όμως, ότι «η πρώτη προϋπόθεση είναι η σύσταση κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας και το σχετικό αίτημα της κυβέρνησης αυτής».

Τζεντιλόνι: Έτοιμη η Ιταλία για επιχειρήσεις σταθεροποίησης στη Λιβύη
«H Iταλία είναι έτοιμη να συντονίσει επιχειρήσεις για την ασφάλεια και την σταθεροποίηση της Λιβύης», δήλωσε, από την Νέα Υόρκη, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Τζεντιλόνι πρόσθεσε όμως, ότι «η πρώτη προϋπόθεση είναι η σύσταση κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας και το σχετικό αίτημα της κυβέρνησης αυτής».

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, εξήγησε παράλληλα ότι «το επίπεδο προετοιμασίας και συντονισμού ανάμεσα στα διάφορα συστήματα άμυνας σχετικά με την δυνατότητα συνεισφοράς στην ασφάλεια της Λιβύης βρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένο σημείο και είναι σε εξέλιξη εδώ και πολλές εβδομάδες».

Σύμφωνα με τους ιταλούς σχολιαστές, οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ότι η Ιταλία έχει προφανώς δεχθεί τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών να αναλάβει κύριο, συντονιστικό ρόλο στην διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Λιβύη, με κύριο στόχο την καταπολέμηση των ισλαμιστών τρομοκρατών του ISIS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v