Μηνύματα Τσίπρα με «όπλο» την απόφαση της σύσκεψης

Στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα το προσφυγικό μιλάει στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός. Αύριο στις Βρυξέλλες για την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Την Τρίτη, εφόσον όλα πάνε καλά, στη Σμύρνη, για το Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

  • Real.gr
Μηνύματα Τσίπρα με «όπλο» την απόφαση της σύσκεψης
Μηνύματα προς τους εταίρους ότι θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος που τους αναλογεί στο προσφυγικό πρόβλημα, αναμένεται να αποστείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του στην Κ.Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί σήμερα.

Η Αθήνα θα επιμείνει για υποχρεωτική μετεγκατάσταση προσφύγων αναλογικά στις χώρες της Ε.Ε., με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πληθυσμό της, αναλογεί το 1/50 του συνόλου των προσφύγων, ενώ θα ζητήσει να ισχύσει η συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία και η αναχαίτιση των προσφυγικών ροών στη γειτονική χώρα.

Στην ατζέντα και η αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, η ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, η ομαλή λειτουργία της Συνθήκης του Σένγκεν.

Αύριο ο πρωθυπουργός, με «όπλο» την απόφαση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, που - για διαφορετικούς βεβαίως λόγους - δεν ψήφισαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Βασίλης Λεβέντης, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με θέμα το προσφυγικό, αλλά και για τη συνάντηση με Άγκελα Μέρκελ και Αχμέτ Νταβούτογλου.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός - και εφόσον δεν υπάρχει αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. - θα μεταβεί επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου υπουργών στη Σμύρνη, όπου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v