Κύρτσος: Αφού διδαχθούμε από τα λάθη μας, θα πρέπει να συνεννοηθούμε όλοι μαζί

Σε αποτίμηση της χθεσινής Συνόδου Κορυφής με αφορμή το προσφυγικό προχώρησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8.

  • Real.gr
Κύρτσος: Αφού διδαχθούμε από τα λάθη μας, θα πρέπει να συνεννοηθούμε όλοι μαζί
Σε αποτίμηση της χθεσινής Συνόδου Κορυφής με αφορμή το προσφυγικό προχώρησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα αν αποφύγαμε τα χειρότερα, δηλαδή το κλείσιμο των δυτικών συνόρων, και πως βλέπει να εξελίσσονται τα πράγματα μέχρι την επόμενη κρίσιμη συνεδρίαση ο Γιώργος Κύρτσος είπε: «Νομίζω ότι το θετικό είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει τις διαστάσεις του προβλήματος. Που είναι ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Από κει και πέρα θα πρέπει να περιμένουμε 1, 2, 3 χρόνια για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Και πρόσθεσε: «Ήμουν σε μία συνάντηση με ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τον Επίτροπο τον κ. Στυλιανίδη που είναι αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια. Μας περιέγραψε ποιες κρίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι εφιαλτικοί οι αριθμοί. Δέκα εκατομμύρια είναι αυτοί που έχουν χάσει το σπίτι τους στη Συρία και περιφέρονται στο εσωτερικό της χώρας με προοπτική να πάνε στην Τουρκία και μετά να έλθουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Συνέχισε δε λέγοντας ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ: «Εμείς χάσαμε πολύτιμο χρόνο το 2015. Μετατρέψαμε την Ελλάδα στη χώρα με το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ότι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα θα δούμε αν σιγά-σιγά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση που αφήσαμε να δημιουργηθεί. Είναι η πρώτη φορά που παίρνονται αποφάσεις για εφαρμογή του μηχανισμού αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης στο εσωτερικό της Ε.Ε. Αυτό δείχνει μία τραγική υποβάθμιση της διεθνούς εικόνας της χώρας μας, όπως και της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. Επομένως αφού διδαχθούμε από τα λάθη μας θα πρέπει να συνεννοηθούμε όλοι μαζί πως θα βγούμε από το αδιέξοδο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v