Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: «Κρύβουν» τον Τουσκ με την προ Ημερησίας

Κίνηση πανικού θεωρούν στη ΝΔ το αίτημα Τσίπρα για προ Ημερησίας συζήτηση επί της διαφθοράς και της δικαιοσύνης. Νυχτερινός καβγάς στο διαδίκτυο για τις δηλώσεις Τουσκ.

  • Real.gr
ΝΔ: «Κρύβουν» τον Τουσκ με την προ Ημερησίας
«Φωτιά» στο εσωτερικό μέτωπο βάζει η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη - λίγο πριν αναχωρήσει για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό στις 17 Μαρτίου.

«Καλοδεχούμενη η προ ημερησίας, είναι απολογούμενος» σχολίασε η ΝΔ αντιδρώντας στο αίτημα του κ. Τσίπρα με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να τονίζουν ότι «επιβεβαιώνεται πλήρως η εκτίμηση του Προέδρου της ΝΔ για την απώλεια εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του κυρίου Τσίπρα...».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πίεσης και μπροστά στα αδιέξοδα στο μέτωπο του προσφυγικού «προσπαθεί να κρύψει τις αποκαλύψεις Τουσκ για τα κλειστά σύνορα πίσω από μια κίνηση πανικού με το αίτημα για προ Ημερησίας για τη διαφθορά».

Οι ψυχραιμότεροι στη Λ. Συγγρού εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός θα θυσιάσει την όποια ελπίδα για συναίνεση στο προσφυγικό προκειμένου να «στριμώξει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το θέμα Παπαγγελόπουλου πιστεύοντας πως θα προκαλέσει μια ενδοκομματική ρωγμή στη ΝΔ μεταξύ προεδρικών και «καραμανλικών» - καθώς ήδη έχουν υπάρξει οι πρώτες υφέρπουσες μουρμούρες για την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να βάλει το θέμα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Δεν υποκαθιστά τη διευρεύνηση της υπόθεσης από την επιτροπή» έσπευσε να διευκρινίσει η ΝΔ, δείχνοντας πως στο επιτελείο Μητσοτάκη είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους το θέμα Παπαγγελόπουλου, ανεξαρτήτως από το εάν θα προκληθούν τριγμοί στα γαλάζια παρασκήνια λόγω της πρότερης κομματικής διαδρομής του υπουργού επί κυβερνήσεων Καραμανλή.

Ο πολιτικός «σύμμαχος» του κ. Μητσοτάκη στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου δεν είναι άλλος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος πρώτος έθεσε θέμα κυβερνητικών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη αποκαλύπτοντας χθες πως ο αναπληρωτής υπουργός της Δικαιοσύνης με έγγραφό του προς τη Βουλή στις 14.1.2016 υποστηρίζει τα απολύτως αντίθετα από αυτά που σήμερα καταλογίζει στην Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη...

Καβγάς στο διαδίκτυο για τον Τουσκ

Σε μείζον θέμα εξελίσσεται, σύμφωνα με τη ΝΔ, τα «συγχαρητήρια Τουσκ» προς τις χώρες του Βαλκανικού τόξου για το σφράγισμα των συνόρων.

Οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως φάνηκε από τις διαδικτυακές αντιδράσεις του Γιώργου Κουμουτσάκου, αφήνουν έκθετο τον Πρωθυπουργό ο οποίος μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε πως «απομονώθηκαν όλες οι χώρες που ήθελαν την απομόνωση της Ελλάδας...».

Μετά τις αναφορές Τσίπρα μέσω Twitter σε απάντηση προς τον κ. Τούσκ ο εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε με σειρά αναρτήσεων ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν πρόκειται για κοινή ή όχι απόφαση των «28» να κλείσουν τα σύνορα του Βαλκανικού διαδρόμου:

"Τα γριφώδη τουιτ @PrimeministerGR δεν συνιστούν διάψευση Τουσκ. Για κάτι τόσο σοβαρό υπάρχει μια απάντηση: "Διαψεύδουμε τον @eucopresident"

"Άν το Μαξίμου δεν διαψεύσει άμεσα τις δηλώσεις Τουσκ περί κοινής απόφασης των"28"για κλειστά σύνορα,υπάρχει μείζον θέμα για @PrimeministerGR"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v